Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ώστε να γλιτώσετε το πρόστιμο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 10:09

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ώστε να γλιτώσετε το πρόστιμο

Αν το αμελήσετε έρχεται βαριά καμπάνα. Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου θα ισχύει η παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η οποία προβλέπει μικρότερα πρόστιμα και περισσότερες δόσεις.

Με τροπολογία που θα έρθει στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να δοθεί νέα δυνατότητα σε όσους αποδείξουν ότι δεν μπόρεσαν να υπαχθούν έως σήμερα σε ρύθμιση, να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους.

Έτσι θα μπορέσουν με τη νέα ρύθμιση να πληρώσεις μικρότερα πρόστιμα ή να έχουν εκπτώσεις σε αυτά, με παράλληλη αύξηση των δόσεων αποπληρωμής τους.

Μέχρι στιγμής το πλαίσιο δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών, εξετάζουν στους όρους να λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία, πλην του αυθαίρετου, ο αριθμός παιδιών, κ.α.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι όσοι δεν υπαχθούν έως τις 8 Φεβρουαρίου στη ρύθμιση και δεν υπάγονται στις κατηγορίες που θα έχουν ελαφρύνσεις στα πρόστιμα, τότε θα πέσει βαριά καμπάνα, με το υπουργείο να εξετάζει την επιβολή κλιμακούμενα αυξανόμενου προστίμου μέχρι την κατάθεση της επόμενης ρύθμισης. Όπως και να έχει πάντως θα πρέπει όλοι να δηλώσεις τα αυθαίρετά τους.




00 inkefalonia general ad 300X250