Εκπτώσεις τελευταίας ευκαιρίας – Ξεκινούν σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:02

Εκπτώσεις τελευταίας ευκαιρίας – Ξεκινούν σήμερα

Ως μια τελευταία ευκαιρία ώστε να καλύψουν το χαμηλό τζίρο της χρονιάς, αντιμετωπίζουν οι έμποροι τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Σε τελευταία ευκαιρία για τον εμπορικό κόσμο ανάγονται οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις. Ο χαμηλός τζίρος της χρονιάς που πέρασε, ο οποίος τον μήνα Δεκέμβριο έφτασε να καταγράφει απώλειες 8% σε συνδυασμό με τις αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους οι έμποροι επιβάλλουν το αποτέλεσμα των εκπτώσεων να είναι θετικό.

Για το λόγο αυτό ήδη οι βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων αναγγέλουν ποσοστά μειώσεων 40%,50% ακόμη και 60% με στόχο να δελεάσουν και να προσελκύσουν τους καταναλωτές από σήμερα, τυπικά πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Οπως λένε οι καταστηματάρχες, ορισμένοι από τους οποίους άρχισαν τις εκπτώσεις πριν καλά καλά τελειώσει το 2015, τα ποσοστά μειώσεων φέτος θα ξεπεράσουν κατά πολύ αυτά των άλλων ετών με τα είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, σπιτιού και λευκά είδη κα τα έπιπλα να καταγράφουν τις υψηλότερες εκπτώσεις. Μειώσεις αναμένονται και στα ηλεκτρικά αλλά και ηλεκτρονικά είδη.

Ετσι αναμένεται ότι την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, οι τιμές στα είδη ένδυσης θα είναι μειωμένες κατά 50%, στα είδη υπόδησης από 30% έως και 50% στα είδη σπιτιού και στα λευκά είδη έως και 40% και στα έπιπλα έως 50%.