Ο Άκης Τσοχατζόπουλος για όλα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012 08:59

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος για όλα

Για όλους και για όλα μίλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του και την προφυλάκισή του. Στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για «μίζες 62 εκατ. ευρώ», που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι δόθηκαν στην Ελλάδα για τα υποβρύχια. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ»

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι αν η Ελληνική Δικαιοσύνη «θέλει να μάθει την αλήθεια», να κληθούν από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, αλλά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των εταιρειών και όλων των πλευρών που συμμετείχαν στους εξοπλισμούς. Ισχυρίζεται ότι οι ηγεσίες των δυο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους».

Είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση: «Δήλωσα καθαρά και στη Δικαιοσύνη, όπως και στη Βουλή ότι δεν αποδέχομαι την κατηγορία που μου αποδίδουν, για παθητική δωροδοκία και για ξέπλυμα. Τη θεωρώ στημένη πολιτική δίωξη, που εμφανίζεται σε ποινικές διαδικασίες της Δικαιοσύνης, μετά τη Βουλή, όπου ζήσαμε την ίδια περίπτωση το 2011, για τη συμπαραγωγή τότε των υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά. Υπάρχει ηθική αυτουργία των ηγεσιών των δυο κομμάτων τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τα έκαναν "πλακάκια " μεταξύ τους. Συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων» αναφέρει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Για την υπόθεση των ακινήτων είπε:
«Με κατηγορούν απαράδεκτα, ανενδοίαστα, προσβλητικά. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι παντελώς ψευδή. Ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτα απολύτως που να έχει σχέση με εμένα. Όμως τα χρήματα αυτά δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω σχέση με αυτά τα χρήματα. Αυτά είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, η οποία ασχολείται ήδη εξάλλου, απ'όσο γνωρίζω, εδώ και ενάμιση χρόνο για να τα βρει. Ας κοιτάξει να τα βρει».

Ο πρώην υπουργός ζητάει να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του Βίκυ και υποστηρίζει ότι η «προφυλάκισή της είναι τιμωρητικού χαρακτήρα και στρέφεται εναντίον ενός ανήλικου παιδιού, που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του».

Πηγή: "Έθνος της Κυριακής"