Το γεφύρι που πληγώνει. Στα ερείπια του γεφυριού της Πλάκας ο Αγιασμός των υδάτων με συμβολισμούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 09:28

Το γεφύρι που πληγώνει. Στα ερείπια του γεφυριού της Πλάκας ο Αγιασμός των υδάτων με συμβολισμούς

Στα ερείπια της ιστορικής γέφυρας στην Πλάκα, έγινε ο αγιασμός των υδάτων. Μία τελετή διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς είχε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς της. Ήταν τα πρώτα Θεοφάνεια μετά την κατάρρευση του γεφυριού.

 

Και μαζί η αφορμή, για να διατυπωθεί και πάλι το αίτημα φορέων και κατοίκων για την αναστήλωσή της!

GefyriPlakas6sk

GefyriPlakas5sk

Ο σταυρός έπεσε στα νερά από έναν βράχο και δύο τολμηροί νέοι, ο Βασίλης και ο Άγγελος έπεσαν στο ποτάμι... Μαζί , χέρι- χέρι, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα... «Όλοι μαζί, χέρι- χέρι, στον αγώνα μέχρι να ξαναστηθεί το γεφύρι».

GefyriPlakas3sk

Στο στενό πέτρινο μονοπάτι, κάτοικοι της περιοχής παρακολούθησαν την τελετή... Σκεπτικοί οι περισσότεροι, καθώς το δικό τους σύμβολο, κείτεται ακόμη στο ποτάμι.

GefyriPlakas4sk

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε πως η απώλεια από την κατάρρευση του γεφυριού είναι μεγάλη.Σημείωσε ότι το έργο της αναστήλωσης θα μπορούσε να προχωρήσει πιο γρήγορα, ωστόσο όλοι οι φορείς παρακολουθούν από κοντά τις διαδικασίες και θα συνεχίσουν να πιέζουν ώστε του χρόνου ο αγιασμός των υδάτων να βρει το γεφύρι της Πλάκας, πραγματικά υπό αναστήλωση.

GefyriPlakas7sk

Εκτιμάται ότι μέχρι την άνοιξη οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αράχθου κ. Μήτσης σημείωσε, ότι η αναστήλωση του γεφυριού αποτελεί το πρωταρχικό αίτημα για όλους τους Τζουμερκιώτες και ζήτησε, να μην λησμονηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πηγή: epiruspost.gr