Ξέμειναν από... χιόνι τα resorts και τα σαλέ στις Αλπεις!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 14:03

Ξέμειναν από... χιόνι τα resorts και τα σαλέ στις Αλπεις!

Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χιόνι στις Άλπεις κάτω από τα 2.000 μέτρα, ενώ νοτιότερα, το χιόνι έχει λιώσει μέχρι τα 3.000 μέτρα.

 

Η πόλη Chamonix της Γαλλίας, άνοιξε έναν μικρό ζωολογικό κήπο για να ψυχαγωγούνται τα παιδιά αφού δεν μπορούν να κάνουν σκι. Στη Laax της Ελβετίας, οι ιδιοκτήτες αύξησαν το κόστος των lifts έτσι ώστε οι σκιέρ των χαμηλότερων πλαγιών να μην έχουν... πρόσβαση. Ελικόπτερα κουβαλούν χιόνι στην Meribel και στην πόλη Saint-Martin-de-Belleville όπου ο δήμαρχος ζήτησε από τους ντόπιους να μην πάνε στις πλαγιές.

Όλα αυτά διαμορφώνουν την... λυπητερή εικόνα του χειρότερου Δεκεμβρίου για τα... snowless ευρωπαϊκά ski resorts, τα οποία κάθε χρόνο προσελκύουν από αστέρες του Χόλιγουντ, μέχρι παιδιά με τις οικογένειές τους. Και όλα αυτά λόγω της κλιματική αλλαγής.

Σε μία ήπειρο όπου το σκι δίνει το στίγμα της μόδας, τα λιωμένα χιόνια στις πλαγιές «χτυπούν» τοπικές οικονομίες οι οποίες θα χτυπηθούν ακόμη περισσότερο εάν δεν ανακάμψουν οι κρατήσεις των τουριστών.

Ο Daniel Goetz, μετεωρολόγος και ερευνητής χιονόπτωσης στην Γαλλική μετεωρολογική εταιρία σημειώνει στο Bloomberg ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής θα ακολουθήσουν και άλλοι χειμώνες χωρίς χιονοπτώσεις. Οπως επισημαίνει, στο μέλλον θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να προσφέρει κανείς χιονισμένες πλαγιές».

Το 2015 θα είναι η θερμότερη χρονιά στην ιστορία. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χιόνι στις Άλπεις κάτω από τα 2.000 μέτρα, ενώ νοτιότερα, το χιόνι έχει λιώσει μέχρι τα 3.000 μέτρα.

thetoc.gr