«Τελευταία θέση»: Η νέα κατηγορία αεροπορικών θέσεων -Τι προσφέρει

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 14:24

«Τελευταία θέση»: Η νέα κατηγορία αεροπορικών θέσεων -Τι προσφέρει

Μια νέα επιλογή στις αεροπορικές θέσεις φαίνεται ότι προσφέρουν κάποιες εταιρείες στους πελάτες τους. Οχι, δεν είναι μια νέα, ακόμη πιο πολυτελής θέση. Είναι το ακριβώς αντίθετο... 

 

Το όνομα αυτής «Τελευταία θέση». Ουσιαστικά πρόκειται για τις θέσεις εκείνες που είναι τόσο κακές που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως «Εconomy». Είναι δηλαδή αυτές που βρίσκονται δίπλα στην τουαλέτα, ή που ο χώρος που υπάρχει μπροστά τους είναι ιδιαίτερα στενός με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην μπορούν να απλώσουν τα πόδια τους, ούτε όμως να απολαύσουν και όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από την αεροπορική. 
Επίσης, όσοι κλείνουν «τελευταία θέση» δεν μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους χωρίς έξτρα χρέωση ή να πάρουν επιστροφή χρημάτων, ενώ δεν μπορούν να επιλέξουν εκείνοι, την ακριβή θέση στην οποία θα κάτσουν. 

Η δημιουργία της κατηγορίας «Τελευταία θέση» έγινε από τις αεροπορικές με σκοπό να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair και η EasyJet, που προσφέρουν εισιτήρια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αλλά και χωρίς πολυτέλειες. 

Επισήμως, βέβαια, δεν έχει δημιουργηθεί τέταρτη κατηγορία θέσης από καμιά αεροπορική εταιρεία και η ονομασία «Τελευταία θέση» ουσιαστικά χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών για να περιγράψουν τα εν λόγω εισιτήρια που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα στάνταρτς αντί χαμηλότερων τιμών. 

Ηδη η British Airways και η Delta Airlines προσφέρουν τέτοια εισιτήρια... 

iefimerida.gr