Ούτε διάδρομο, ούτε παράθυρο, αλλά... κατάστρωμα: Η νέα θέση στα αεροπλάνα [εικόνες-βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 10:06

Ούτε διάδρομο, ούτε παράθυρο, αλλά... κατάστρωμα: Η νέα θέση στα αεροπλάνα [εικόνες-βίντεο]

Έναν νέο τρόπο προτείνει η Windspeed Technologies για τους εκλεκτούς, πλούσιους πελάτες της που θέλουν να πετάξουν χωρίς περιορισμούς.

 

Η νέα εφεύρεση Sky Deck είναι ουσιαστικά ένας χώρος από γυαλί στην οροφή του αεροσκάφους που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δυο επιβάτες και οι οποίοι θα έχουν έτσι την δυνατότητα να απολαύσουν το ταξίδι τους από προνομιακή θέση και με ανεμπόδιστη θέα.

Υπάρχουν δυο εναλλακτικά σχέδια για την κάψουλα με το ένα να περιλαμβάνει την λειτουργία ανελκυστήρα και το άλλο, στην πιο ταπεινή εκδοχή, να χρησιμοποιεί μια εσωτερική σκάλα για να φτάσουν οι τυχεροί επιβάτες στον «εξώστη».

Η πατέντα κοστολογείται αυτή την στιγμή μεταξύ 5 και 15 εκατομμυρίων δολαρίων και ενδέχεται να βρει υποψήφιους επενδυτές στον τομέα των αερομεταφορών πολύ σύντομα.

Η κατασκευή, που όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχει τεσταριστεί για όλα τα απρόοπτα ενδεχόμενα, όπως πχ την πρόσκρουση με πουλιά στον αέρα, τράβηξε το ενδιαφέρον της βιομηχανίας με τον Πρόεδρο της εταιρείας Σακίλ Χουσείν να υποστηρίζει ότι το SkyDeck τράβηξε ήδη την προσοχή των επενδυτών στην συνάντηση του «National Business Aviation Association» στο Λας Βέγκας και ότι «ένας μεγάλος κατασκευαστής αεροσκαφών στην Ευρώπη σχεδιάζει να προσφέρει την υπηρεσία αυτή σε υποψηφίους πελάτες του πολύ σύντομα».




00 inkefalonia general ad 300X250