Συνελήφθη ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 13:43

Συνελήφθη ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο αρχισυντάκτης του site www.zougla.gr Νίκος Γεωργιάδης, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον τους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Όλα ξεκίνησαν από ένα ρεπορτάζ στο «Κουτί της Πανδώρας» για τα γιλέκα νανοτεχνολογίας τα οποία ο κύριος Βαξεβάνης χαρακτήρισε σαν το «νερό του Καματερού». Στην συνέχεια ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος είχε αναρτήσει στο site του δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο οποίος υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Συγκεκριμένα μάλιστα, το site έγραφε πως αυτό το «θάψιμο» σχετίζεται με κυκλώματα λαθρεμπόρων πετρελαίου. Ο Βαξεβάνης είχε μηνύσει και τον Γιώργο Σούρλα γι' αυτό παραθέτοντας μάλιστα στη μήνυση του όλα τα δημοσιε

ματα της «Πανδώρας» που αναφέρονταν στις καταγγελίες του κ. Σούρλα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Οι Τριανταφυλλόπουλος και Γεωργιάδης συνελήφθησαν το πρωί, μετά από μια ενδιαφέρουσα γνωμάτευση της εισαγγελίας Αθηνών, η οποία απεφάνθη ότι συκοφαντικά δημοσιεύματα τα οποία παραμένουν αναρτημένα, αποτελούν ένα διαρκές αδίκημα και ως εκ τούτου δικαιολογείται η ενεργοποίηση του αυτοφώρου όσο αυτά είναι αναρτημένα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μπορεί να οδηγείται συνεχώς στο αυτόφωρο για όσα δημοσιεύματα έχει αναρτήσει και παραμένουν αναρτημένα και για τα οποία οι θιγόμενοι τον έχουν μηνύσει. Η απόφαση της εισαγγελίας είναι μία απόφαση που δημιουργεί νομολογία στο θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πηγή: koutipandoras

Ο κύριος Βαξεβάνης έγραψε σήμερα το πρωί στο twitter του.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ