Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές με το νέο υπερόπλο τους - Το υποβρύχιο Rostov-on-Don

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 08:59

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές με το νέο υπερόπλο τους - Το υποβρύχιο Rostov-on-Don

Η Ρωσία συνεχίζει τους βομβαρισμούς στους στόχους του ISIS στη Συρία και αυτή τη φορά έδωσε στη δημοσιότητα την επιχείρηση με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το υποβρύχιο Rostov-on-Don σε απόσταση 1,500 μιλίων.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοίγκου, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες επιχειρήθηκαν από την Μεσόγειο θάλασσα. «Χρησιμοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχίαπυραύλους από το υποβρύχιο Rostov-on-Don το οποίο πλέει στη Μεσόγειο», μετέφερε ο Σοίγκου στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μπορούν να πλήξουν στόχους ακόμη και σε απόσταση 1,500 μιλίων ενώ όπως ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η επιχείρηση είχε στοχοποιήσει δύο «δυναμικά» κέντρα των τζιχαντιστών στη Ράκα.

Η επιχείρηση μέσω των υποβρυχίων ακολούθησε αυτήν μέσω των πλοίων από την Κασπία θάλασσα την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο Σοίγκου τόνισε πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ ότι θα χρησιμοποιούσε αυτό το ιδιαίτερο όπλο της για να πλήξει στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

Τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν πραγματοποιηθεί 600 εκτοξεύσεις πυραύλων και όπως ανέφεραν οι Ρώσοι έχουν χτυπήσει επιτυχημένα περισσότερους από 300 στόχους.

 

Ποιο είναι το Rostov-on-Don

Πρόκειται για το υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας, το πιο «δυνατό» αυτή την στιγμή στον παγκόσμιο χάρτη. Μπορεί να φορτώσει 533 τορπίλες και τους ειδικούς πυραύλους Kalibr-PL, οι οποίο εκτοξεύονται μέσα από το νερό.

Φτάνει σε ταχύτητα τα 23 χλμ και μπορεί να βυθιστεί έως και 1,000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ΝΑΤΟ έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο υποβρύχιο ως «μαύρη τρύπα» για την ικανότητα του να διαφεύγει των ραντάρ. Διαθέτει πλήρωμα 50 ατόμων και μπορεί να πλέει για 40 συνεχόμενες ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό.

iefimerida

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250