Αυτό θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 17:06

Αυτό θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Η εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας που βρίσκεται πίσω από τα σχέδια για την κατασκευή του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο ανακοίνωσε πως έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για να φέρει σε πέρας το πρότζεκτ αυτό.

 

Η Kingdom Holding Co., υπό την προεδρία του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκιπα Al Waleed bin Talal, ανακοίνωσε πως η θυγατρική της, Jeddah Economic Company, προσχώρησε σε συμφωνία ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Alinma Investment για την ολοκλήρωση του Jeddah Tower στην πόλη Τζέντα.

Ο πύργος των 170 ορόφων θα έχει ύψος λίγο πάνω από το ένα χιλιόμετρο, αφαιρώντας έτσι από το Burj Khalifa του Ντουμπάι τον τίτλο του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.

Το κόστος της ανέγερσής του είχε στο παρελθόν εκτιμηθεί στο 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να κάνετε τη σύγκριση, το Burj Khalifa έχει ύψος περίπου 828 μέτρα.

Το fund των 2,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανάπτυξη της πρώτης φάσης της Jeddah Economic City, ενός αστικού προγράμματος που θα περιβάλλει τον πύργο στην περιοχή Obhur, βόρεια της Τζέντα.

Σύμφωνα με τον Al Waleed, το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2018. Όταν έκανε τη δήλωση αυτή, πριν από έναν χρόνο, τα θεμέλια του πύργου είχαν ήδη ολοκληρωθεί και η εταιρεία ήταν έτοιμη να «αρχίσει να χτίζει έναν όροφο κάθε τέσσερις ημέρες». Με αυτόν τον ρυθμό, το κτίριο θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα στον 90ό όροφο, αλλά βρίσκεται στον 26ο.

Ωστόσο, με την επίτευξη της συμφωνίας πιστεύεται πως ο πύργος θα ολοκληρωθεί στην ώρα του.