«Επιστρέφω αμέσως» : Η φωτογράφηση γροθιά για τα ΑμεΑ στην Ηγουμενίτσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 20:10

«Επιστρέφω αμέσως» : Η φωτογράφηση γροθιά για τα ΑμεΑ στην Ηγουμενίτσα

«Επιστρέφω αμέσως» Η ακτιβιστική φωτογράφηση για την 3η Δεκέμβρη.

 

Οι παραλίες καταλήφθηκαν από αναπηρικά αμαξίδια μέσα στην άμμο, ενώ άλλα σκαρφαλωμένα σε σκάλες και σε εισόδους κτιρίων με αδύνατη την πρόσβαση σε Α.μεΑ.

Στην πόλη της Ηγουμενίτσας τέτοια εποχή πέρσι οι δρόμοι έκλεισαν, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, οι διαβάσεις και οι θέσεις του παρκινγκ κατελήφθησαν από αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία φωτογραφίζονταν σε σημεία της πόλης.

Οι παραλίες καταλήφθηκαν από  αναπηρικά αμαξίδια μέσα στην άμμο, ενώ άλλα σκαρφαλωμένα σε σκάλες και σε εισόδους κτιρίων με αδύνατη την πρόσβαση σε Α.μεΑ.

Η ακτιβιστική φωτογράφιση για την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας, που έγινε στην Ηγουμενίτσα από τον Λογοθεραπευτή Τάσο Μώκα, αρθρογράφο του 4disabled.gr, συνεχίζει να συγκινεί το κοινό.
Ο ιδιοκτήτης της Κιβωτού Εξέλιξης και ένας σπουδαίος και κοινωνικά ευαίσθητος φωτογράφος ο Αντώνης Παπαλάμπρου, συνδύασαν/συνέδρασαν την επιστήμη με την τέχνη.

Ένωσαν δηλαδή τις δημιουργικές δυνάμεις τους, διεκδικώντας το αυτονόητο.

Μια από αυτές τις φωτογραφίες πήρε το πρώτο βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό της <> που έγινε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2015.

Στόχος ήταν να περάσουν το μήνυμα της εύκολης και κυρίως ανεμπόδιστης πρόσβασης/ διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα τους, βάζοντας τους πολίτες σε μια λογική «ταλαιπωρίας» για μερικούς, χρησιμοποιώντας το σλόγκαν επιστρέφω αμέσως, καθώς τους εμπόδισαν είτε να παρκάρουν, είτε να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης «ανεμπόδιστοι» και «ανενόχλητοι» ως «κυρίαρχοι» των δρόμων.

Άσχετα αν οι ίδιοι καθημερινά εμποδίζουν κάποιους άλλους, για να νιώσουν και αυτοί το συναίσθημα των ατόμων εκείνων που ζητάνε τα αυτονόητα.

Πρωτοποριακή ιδέα Πανελλαδικά, με την ευχή να περάστηκαν  μήνυμάτα».

ΠΗΓΗ: 4disabled.gr