Το παρατημένο Οινοποιείο στο Τατόϊ ξαναζωντανεύει - Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασής του [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 10:58

Το παρατημένο Οινοποιείο στο Τατόϊ ξαναζωντανεύει - Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασής του [εικόνες]

Ενα από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος Τατοϊου είναι το οινοποιείο του, μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

 

Στόχος σήμερα είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του οινοποιείου, αλλά και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος.

Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης οι φίλοι του κτήματος ενημερώνουν ότι θα διοργανώνονται τακτικές ενέργειες fundraising, μιας και το κόστος της μελέτης είναι ιδιαιτέρως υψηλό, λόγω του μεγέθους του κτιρίου και των ειδικών απαιτήσεων.

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνει το ετήσιο Gala Όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι.

Εφέτος η εκδήλωση θα έχει εορταστικό χαρακτήρα μιας και συμπίπτει με την επέτειο των 5 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και θα πραγματοποιηθεί στον Παρνασσό στην πλατεία Καρύτση. 
Στη φετινή εορταστική συναυλία συμμετέχουν Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρης Ανδριανός, Δημήτρης Γιάκας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες συνθετών όπως Messager, Dvorak, Mozart, Bizet, Porter, Σαμάρα, Σακελλαρίδη. 

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 ώρα έναρξης: 20.00
Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους παριστάμενους.
Διάρκεια συναυλίας: 70 λεπτά 
Τιμές εισιτηρίων: €25, €15, €12 και €5 για ανέργους και φοιτητές


iefimerida.gr