Ποσό ύψους 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση δημοσίων υποδομών της Λευκάδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 10:26

Ποσό ύψους 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση δημοσίων υποδομών της Λευκάδας

Στην πληγείσα από τον πρόσφατο σεισμό Λευκάδα, βρέθηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τις εργασίες της 3ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

 

Ο Π. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και διαπίστωσε τις ανάγκες και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν

Συνομιλώντας με τους θεσμικούς παράγοντες, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δια του υπουργού Υποδομών, έχει εγκρίνει ποσό 1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των δημoσίων υποδομών (δρόμων, σχολείων, δικτύων ύδρευσης κ.α.), ενώ οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις λήξει ο συναγερμός του ΟΑΣΠ.

Υποσχέθηκε επίσης ότι θα εξασφαλίσει πιστώσεις προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών σε Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλλονιά – καθώς και ότι θα ενισχυθεί οικονομικά ο δήμος Λευκάδας.

dikaiologitika.gr