Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 09:40

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της

H φωταγώγηση της Αθήνας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και με τον Σάκη Ρουβά να δίνει τον παλμό της βραδιάς ξεκινά από σήμερα και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές.

 

«Φέτος τα Χριστούγεννα η Αθήνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, ειρηνικής συνύπαρξης και συναντίληψης των λαών» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δίνοντας το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από νωρίς το απόγευμα, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισαν μουσικές καθώς τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων, ξεκίνησαν ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου υποδέχονταν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και ρεπερτόριο προσαρμοσμένα στο πνεύμα των ημερών.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι η Αθήνα, που φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, «ξέρει να αντιμετωπίζει και να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, στον πολιτισμό, στον άνθρωπο, στην επόμενη μέρα». Επίσης τόνισε ότι «η Αθήνα είναι μια φιλόξενη, ζωντανή και ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα» και «η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στον φόβο».



 
iefimerida.gr