Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του -Δήλωση Σακελλαρίδη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 12:59

Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του -Δήλωση Σακελλαρίδη

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

"Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα".

 

Σακελλαρίδης:

Αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

"Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ . 

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. 

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία".

Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός .

Σε αυτήν την ανακοίνωση προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ρήγμα στην κυβέρνηση προκαλούν οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια καθώς ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησής του.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου την παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ζήτησε προσωπικά ο πρωθυπουργός μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον βουλευτή Α' Αθηνών να εκφράζει σοβαρότατες διαφωνίες με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφραζε εδώ και καιρό την διαφωνία του για την τελική ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» αλλά και την συνολική στρατηγική της κυβέρνησης και τώρα έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από βουλευτής.

Νωρίτερα είχε διαβουλεύσεις με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν.

Μετά την παραίτηση, τη θέση στη βουλή θα καταλάβει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, νυν αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ως πρώτος επιλαχών.

Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Οι ίδιοι κύκλοι, σχολιάζουν πως πρόκειται για μία αψυχολόγητη συμπεριφορά, αφού εξελέγη βουλευτής πριν δύο μόλις μήνες και γνώριζε πολύ καλά πως θα κληθεί να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα.

Σύμφωνα με την «Αυγή» ο κ. Σακελλαρίδης είχε προειδοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν προτίθεται να λάβει μέρος στην αποψινή ψηφοφορία διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβέρνηση. Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε αποφασίσει να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» και ότι είχαν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις προκειμένου να αλλάξει γνώμη. Μεταξύ εκείνων που επιχειρούσαν να μεταπείσουν τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ζήτησε από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και να μην αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

Ο κ. Σακελλαρίδης ωστόσο επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή και προ του κινδύνου η κυβερνητική πλειοψηφία να περιοριστεί στους 153 βουλευτές (δεδομένης της καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από το Νίκο Νικολόπουλο), ανέλαβε δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον μέχρι πρότινος εξ απορρήτων συνεργάτη του και του ζήτησε να παραδώσει την βουλευτική έδρα του στο κόμμα.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ