Μια πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 19:21

Μια πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Μια πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις στο Δημόσιο

Στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου τομέα προς τους ιδιωτες συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ ωστε να υπάρξει ένεση ρευστότητας στην αγοράς, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας. Μιλώντας στο συνέδριο του Εκονομιστ, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επεσήμανε ότι στόχος είναι τα 4 δισ. ευρώ να αποπληρωθούν μέσα στο έτος.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος επιγραμματικά στο μείγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί, καθώς οι συγκριμένες ανακοινώσεις θα γίνουν στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είπε ότι θα στοχεύει στην περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, στην υλοποίηση του κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων 1/5 και ακόμη αυστηρότερα (1/10), μείωση αριθμού φορέων γενικής κυβέρνησης και άλλων φορέων του Δημοσίου εξυγίανση των ΔΕΚΟ, καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών.

Ο κ. Σταικούρας είπε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που λιμνάζουν καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις, μέσω του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου

Επίσης ανακοίνωσε δομικές και λειτουργικές βελτιώσεις στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Ο κ. Σταϊκούρας έκανε αναφορά σε εκτιμήσεις του ΚΕΠΕ που προβλέπουν ύφεση 9,1% στο τρίτο τρίμηνο του έτους και 6,7% στο έτος.

"Tο κλίμα για τροποποιήσεις του προγράμματος, που έχει διαμορφωθεί μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, είναι πιο ευνοϊκό για τη χώρα μας, αρκεί να εφαρμόσουμε με συνέπεια της υποχρεώσεις μας και να προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές" είπε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών και συμπλήρωσε πως πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρον τις διαμορφούμενες τάσεις, επισημαίνοντας ότι με αισιοδοξία και σχέδιο μπορούμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη φάση που διανύουμε.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση της οικονομίας σήμερα, επισημαίνοντας ότι οι αποκλίσεις των βασικών δεικτών είναι πολύ σημαντικές, ενώ τόνισε ότι η εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου στρατηγικής που θα αλλάξει την πορεία της χώρας με ελάχιστο οικονομικό και κοινωνικό κόστος και κουλτούρα εθνικής συνεννόησης είναι απαραίτητη.

newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250