Μέσω Playstation 4 επικοινωνούν πολλοί από τους τζιχαντιστές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 09:23

Μέσω Playstation 4 επικοινωνούν πολλοί από τους τζιχαντιστές

Μέσω της παιχνιδομηχανής Playstation 4 της Sony επικοινωνούν πολλοί από τους τρομοκράτες, σύμφωνα με τον Jan Jambon, υπουργό Εσωτερικών του Βελγίου. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, αυτό κάνει την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων εξαιρετικά δύσκολη.

 

«Η πιο δύσκολη επικοινωνία μεταξύ τρομοκρατών είναι μέσω του Playstation 4. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις υπηρεσίες μας, όχι μόνος τις βελγικές αλλά και τις διεθνείς, να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία», είπε ο υπουργός.

Δεν είναι γνωστό εάν οι τρομοκράτες που προκάλεσαν τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι χρησιμοποίησαν αυτή την μέθοδο επικοινωνίας, όμως την ίδια στιγμή εγείρονται ανησυχίες για την ικανότητα των αρχών να εντοπίζουν τα νέα σχέδια των εξτρεμιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν νέες μορφές επικοινωνίας για να μπερδεύουν τους ερευνητές.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι τα τζαμιά είναι οι χώροι στρατολόγησης όμως νομίζω ότι σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος γίνεται στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Jambon στο Politico.

«Συχνά συναντώ τους γονείς αυτών των νέων και μου λένε ότι κάποιες περιόδους αυτά τα παιδιά δεν πήγαιναν μαζί τους στο τζαμί. Τα τζαμιά ήταν πολύ μετριοπαθείς και εκείνοι έβρισκαν την “αλήθεια” τους στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Forbes, όταν η κονσόλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, υπήρξαν ανησυχίες ότι υπήρχαν πολλά κενά ασφαλείας. Μάλιστα, η κάμερα της παιχνιδομηχανής έκανε το σενάριο της παρακολούθησης εφικτό. Την ίδια στιγμή όμως, αυτό το απλοϊκό σύστημα επικοινωνίας προσφέρει ένα πιο ασφαλές έδαφος στους τρομοκράτες για επικοινωνία, από ότι τα έξυπνα κινητά και οι υπολογιστές.