25 φωτογραφίες δείχνουν γιατί το Plaza παραμένει θρυλικό εδώ και 108 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 11:30

25 φωτογραφίες δείχνουν γιατί το Plaza παραμένει θρυλικό εδώ και 108 χρόνια

Εχετε δει το έργο «Νύφες σε πόλεμο» όπου η Αν Χάθαγουέι και η Κέιτ Χάντσον «σκοτώνονται» επειδή και οι δύο θέλουν να παντρευτούν στο Plaza αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία;

 

Δεν είναι τυχαίο, αφού το Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, πέραν του ότι είναι ένα από τα πιο εμβληματικά καταλύματα παγκοσμίως από το άνοιγμά του το 1907 μέχρι σήμερα, θεωρείται ως το top ξενοδοχείο για δεξίωση γάμου.

Σκηνή από την ταινία «Νύφες σε πόλεμο»
Σκηνή από την ταινία «Νύφες σε πόλεμο»

Το ξενοδοχείο αυτό που βρίσκεται στη γωνία της Fifth Avenue και του Central Park, έχει την ιδανική τοποθεσία που έχει συμβάλει στο να θεωρείται ως ο κορυφαίος προορισμός για celebrities, συγγραφείς, και ηγέτες.

Μέσα στο ιστορικό αυτό ξενοδοχείο έχουν συμβεί πολλά ιστορικά και αξιομνημόνευτα γεγονότα, το εσωτερικό του οποίου είναι ο ορισμός της χλιδής.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες που μάλλον δικαιολογούν το γεγονός ότι αυτό το ξενοδοχείο είναι ένας θρύλος εδώ και 108 χρόνια!

Τοp από το 1907

Το Plaza, ήταν το όνειρο του επενδυτή Bernhard Reinecke, του ξενοδόχου Fred Sterry και του Harry S. Black. Οι τρεις τους αγόρασαν ένα ξενοδοχείο 15ετίας με το ίδιο όνομα, το αρχικό Plaza, λειτούργησε από το 1890 έως το 1905 περίπου – και αντικαταστάθηκε από το ξενοδοχείο που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Η κατασκευή του κόστισε 12 εκ. δολάρια

Άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στο κοινό την 1η Οκτωβρίου του 1907, και γρήγορα προσέλκυσε την προσοχή χάρη στην ιδανική τοποθεσία του, η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν μία από τις πιο μοντέρνες κατοικημένες περιοχές της Νέας Υόρκης.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου των 19 ορόφων διήρκεσε δύο χρόνια και κόστισε 12 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό άνευ προηγουμένου για εκείνη την εποχή.

Στόχος η απόλυτη πολυτέλεια

Με στόχο την απόλυτη πολυτέλεια, οι ιδρυτές του ξενοδοχείου δεν λυπήθηκαν κανένα έξοδο.

Τότε έγινε η μεγαλύτερη παραγγελία επιχρυσωμένης κινεζικής πορσελάνης στην ιστορία, ενώ αγοράστηκαν περίπου 1.650 κρυστάλλινοι πολυέλαιοι.

Σύντομα, το ξενοδοχείο έγινε δημοφιλής προορισμός για συγγραφείς, τηλεοπτικούς σταρ και για τους ηγέτες όλου του κόσμου.

Και φυσικά αποτελεί το όνειρο της κάθε νύφης, να παντρευτεί στο Plaza.

Παράλληλα, το θρυλικό ξενοδοχείο έχει πρωταγωνιστήσει σε αναρίθμητα έργα του Χόλιγουντ.

Στις σουίτες του ξενοδοχείου η χλιδή περισσεύει...

thetoc.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250