«Κλείνει» για μήνες το Big Ben για επισκευές κόστους άνω των 50 εκ. ευρώ!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 07:00

«Κλείνει» για μήνες το Big Ben για επισκευές κόστους άνω των 50 εκ. ευρώ!

Το Big Ben αντιμετωπίζει προβλήματα με τη λειτουργία του και με τον πύργο που το στεγάζει. Ακόμα και 54 εκατ. ευρώ μπορεί να στοιχίσουν οι εργασίες στους φορολογούμενους!

 

Κλειστό για περισσότερους από τέσσερις μήνες θα χρειαστεί να μείνει το Big Ben, το διάσημο αξιοθέατο του Λονδίνου, προκειμένου να ξεκινήσουν σε αυτό εργασίες συντήρησης.

Συγκεκριμένα, χρειάζεται επισκευή τόσο το κωδωνοστάσιο, όσο και το όλο οικοδόμημα, καθώς ο μηχανισμός έχει καταπονηθεί ύστερα από τα 156 χρόνια κατασκευής και ο πύργος φέρει δομικές ατέλειες.

Εκτός του ότι οι επισκευές θα χρειαστούν αρκετό χρόνο, το κόστος για αυτές υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εάν προκύψουν περεταίρω εργασίες, δεν αποκλείεται οι φορολογούμενοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλυφθούν έξοδα ακόμα και 54 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, οι επισκευές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν χωρίς να κλείσει ο χώρος για τέσσερις μήνες, όμως οι εργασίες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ολοκληρωτικά και θα χρειαζόταν και στο μέλλον να γίνει συντήρηση.

Η προηγούμενη φορά που κρίθηκε αναγκαίο να σταματήσει η λειτουργία του Big Ben ήταν το 1976, όταν ξεκίνησαν επισκευές εννέα μηνών, με το ρολόι να μη λειτουργεί μονάχα για 26 ημέρες.

www.antenna.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250