Εκκλησία στο Μεξικό αναδύεται από το νερό!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 11:49

Εκκλησία στο Μεξικό αναδύεται από το νερό!

Μια εκκλησία της αποικιοκρατικής περιόδου στο Μεξικό αρχίζει και κάνει την επανεμφάνισή της, λόγω της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή και την πτώση του ύψους των υδάτων (Vid+ Pics)

 

Ο Leonel Mendoza ένας ψαράς από την περιοχή Chiapas του Μεξικού έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ψαρεύοντας στο ποτάμι κοντά στην πόλη του, ωστόσο ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε παρατηρήσει την ύπαρξη ενός ναού.

Τον τελευταίο καιρό όμως, παρακολούθησε ένα "θαύμα" όπως ο ίδιος ονόμασε την "ανάδυση" μιας εκκλησία από την αποικιοκρατική περίοδο.

 
Σήμερα, ο Μεξικανός εκτελεί και χρέη ξεναγού στην περιοχή των επισκεπτών που προσέρχονται για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την εκκλησία φάντασμα, που ενώ βρισκόταν πάντα εκεί κανείς δεν την είχε δει.

Η εκκλησία άρχισε να κάνει την εμφάνισή της μετά την χειρότερη ξηρασία που έχει βιώσει η περιοχή τα τελευταία 55 χρόνια. Λόγω της ξηρασίας, η στάθμη του νερού του ποταμού πέφτει με αποτέλεσμα ο "θησαυρός" που έκρυβε καλά να δει και πάλι το φως του ήλιου.

Η εκκλησία χρονολογείται τον 16ο αιώνα και χτίστηκε από μια ομάδα μοναχών που έφτασαν στην περιοχή από την Ευρώπη. Έχει ύψος 61 μέτρα και 14 μέτρα πλάτος και ήταν μια από τις πολλές εκκλησίες που είχαν δομηθεί στην περιοχή, μαζί με το μοναστήρι.

Μεξικανοί ιστορικοί υποστηρίζουν πως η εκκλησία φαίνεται να εγκαταλείφθηκε το 1773 μετά τους λιμούς που έπληξαν στην περιοχή και αργότερα καλύφθηκε από τα νερά του ποταμού που περνά από την περιοχή.

(Πηγή: mashable)




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250