Πόλεμος στα Τρίκαλα για το ακέφαλο «σατανικό» λεωφορείο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 19:09

Πόλεμος στα Τρίκαλα για το ακέφαλο «σατανικό» λεωφορείο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στα Τρίκαλα το «έξυπνο λεωφορείο» που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης.

 

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στα Τρίκαλα το «έξυπνο λεωφορείο» που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης.

Αυτό το καινοτομικό λεωφορείο, το οποίο αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση από την πλευρά του δήμου, προκάλεσε αντιδράσεις καθώς θεωρείται από κάποιους «σατανικό» και ισχυρίζονται ότι ήρθε για να τους πάρει τις δουλειές.

«Διώξτε το σατανικό ρομπότ που θέλει να πάρει τις δουλειές μας» είναι το σύνθημα που ακούγεται από όσους αντιδρούν, ενώ το λεωφορείο να παρομοιάζεται με… όχημα του σατανά.

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό έφτασε στην πόλη στο πλαίσιο προγράμματος για την πιλοτική κυκλοφορία αυτοματοποιημένων οχημάτων μαζικής μεταφοράς.

Ο Δήμος Τρικάλων το προμηθεύτηκε μέσω του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «CityMobil2» (Cities Demonstrating Cybernetic Mobility) που υλοποιείται για πρώτη φορά στο κέντρο μιας πόλης.

Ουσιαστικά, το έργο αφορά στη διερεύνηση των δυνατοτήτων κυκλοφορίας οχήματος χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον και πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=L_F9EMLPfms

Τα Τρίκαλα δείχνουν τον δρόμο

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό των Τρικάλων έχει κεντρίσει ήδη το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Τις προηγούμενες ημέρες ξένα τηλεοπτικά δίκτυα -το Euronews και το CCTV από την Κίνα- βρέθηκαν στην πόλη και με εκτενή ρεπορτάζ κατέγραψαν το πρωτοπόρο εγχείρημα, επισημαίνοντας ότι εφαρμόζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που πρωτοπορεί στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ρεπορτάζ του Euronews: «Ορισμένοι κάτοικοι διστάζουν να κάνουν το βήμα και να μπουν μέσα, όμως παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας δείχνουν τον δρόμο».

Οι αντιδράσεις

«Στα Τρίκαλα, κομμάτι της μνημονιακής Ελλάδας, τα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κατακρεουργούνται, ενώ τα προβλήματα της πόλης χάσκουν άλυτα και επιδεινώνονται», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ανακοίνωση του «Μετώπου Λαού» των Τρικάλων, που καλεί τους κατοίκους της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά στο «ανεκδιήγητο και απαράδεκτο πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό».

Επικεφαλής του κινήματος είναι ο δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσει το εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι αγνώστου χρησιμότητας και έχει φέρει αναστάτωση στο κέντρο της πόλης. Η δημοτική αρχή το υλοποιεί καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού. Εχουμε τις διαμαρτυρίες των οδηγών λεωφορείων και των ταξί», στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Σταμόπουλος, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια για συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να σταματήσουν να κυκλοφορούν τα «καπιταλιστικά» minibus. 

thetoc.gr