Αποφυλακίζεται μετά από τρία χρόνια η Βίκυ Σταμάτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 14:28

Αποφυλακίζεται μετά από τρία χρόνια η Βίκυ Σταμάτη

Η πρόταση του εισαγγελέα για εγγύηση 70.000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις και η ίδια έφυγε κλαίγοντας.

 

«Πράσινο φως» άναψε το δικαστήριο για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη η οποία δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή το σύζυγο της πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την  εισαγγελική πρόταση  που είπε «ναι» στην αποφυλάκιση της με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας.

Οπως ειπε ο συνήγορος της Φραγκισκος Ραγκουσης: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτη τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό».

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να καταλήξει στους όρους που θα της επιβληθούν. Η εισαγγελέας πρότεινε εκτός της εγγυοδοσίας, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και αφαίρεση διαβατηρίου.

Η Βίκυ Σταμάτη  η οποία εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης  στο παρελθόν είχε ζητήσει πολλές φορές την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης αλλά τα αιτήματά της δεν είχαν γίνει δεκτά.




00 inkefalonia general ad 300X250