Τα tweets που «έκαψαν» τον Δημήτρη Καμμένο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 09:41

Τα tweets που «έκαψαν» τον Δημήτρη Καμμένο

Ρατσιστικές, ομοφοβικές, αντισημιτικές απόψεις εξέφραζε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, με το όνομα @portaporta - Συχνά μάλιστα επέμενε στις θέσεις του και ερχόταν σε διάλογο με άλλους χρήστες που τον κατέκριναν

Είναι ο πρώτος υπουργός που χάνει τη θέση του, τόσο λόγω των απόψεων που εξέφραζε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter όσο και της κατακραυγής που προκλήθηκε με την ανακοίνωση του ονόματός του στο υπουργικό σχήμα. 

Ο Δημήτρης Καμμένος εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια χρησιμοποιούσε καθημερινά τον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο και μάλιστα ήταν από τους πιο ενεργούς χρήστες, με συνεχείς αναρτήσεις. Πολλές φορές είχε προκαλέσει με τις θέσεις που εξέφραζε, ενώ το όνομα χρήστη που χρησιμοποιούσε @portaporta ήταν «γνωστό» στον κύκλο των Ελλήνων χρηστών, ακριβώς γι' αυτό.

Ένας βουλευτής, τότε, του ελληνικού κοινοβουλίου, που αναρτούσε συχνά πυκνά ρατσιστικά, ομοφοβικά, αλλά και αντισημιτικά σχόλια, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνεται ούτε τη σημασία των λεγόμενών του, ούτε την δύναμη του μέσου.

Μάλιστα πολλές φορές είχε καταφερθεί με πολύ σκληρά λόγια κατά του σημερινού πρωθυπουργού. 



Πιο πρόσφατο «κρούσμα» του Δημήτρη Καμμένου ήταν μόλις τον περασμένο Ιούνιο, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα. Τότε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε ανεβάσει μια φωτογραφία της πύλης του Άουσβιτς, όπου αντί της ιστορικής επιγραφής υπήρχε η φράση «Μένουμε Ευρώπη».

Στο σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος επιχείρησε να δικαιολογηθεί, μη αρνούμενος πως το tweet ήταν δικό του, αλλά υποστηρίζοντας πως «η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής ‘arbeit macht frei’ από τη φράση ‘Μένουμε Ευρώπη’ υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ‘ολοκαύτωμα’ που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα.

Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης». Το περιστατικό μάλιστα είχε προκαλέσει και εσωκομματικό επεισόδιο με την εκπρόσωπο τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο βουλευτής είχε επιχειρήσει να την προπηλακίσει, όταν δήλωσε πως η στάση του αυτή δεν εκφράζει το κόμμα.



Ο κύριος Καμμένος επιχείρησε να δικαιολογηθεί για τα κατά καιρούς tweets του, μετά την κοινωνική κατακραυγή στο Διαδίκτυο, δηλώνοντας πως «15 άτομα» διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, και πως ό,τι γράφεται σε αυτούς δεν τον εκφράζει πάντα! Προσπερνώντας τις αντιφάσεις του πράγματος, επιχείρησε να υιοθετήσει το έτερο «εύκολο» επιχείρημα όσων θέλουν να απαρνηθούν κάτι που έχουν αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα, πως ο λογαριασμός του δηλαδή είχε χακαριστεί... Λίγο πριν ζητήσει την παραίτησή του από την κυβέρνηση ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος πάντως δεν ανακάλυψε κάτι τέτοιο και ακολούθως ο κύριος Καμμένος παραιτήθηκε.

Δείτε ενδεικτικά μερικά από τα tweets του πρώην υπουργού








 

Πηγή: protothema.gr