Ο Άραβας επενδυτής αποδείχθηκε βραζιλιάνος σερβιτόρος!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 00:27

Ο Άραβας επενδυτής αποδείχθηκε βραζιλιάνος σερβιτόρος!

Η καταλανική αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα που υποσχόταν επενδύσεις σε ισπανικές ομάδες από υποτιθέμενους αραβικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η Χετάφε.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα αποτελούνταν από έξι Ισπανούς και έναν Δομινικανό και είχε έδρα τη Βαρκελώνη.

Τα συγκεκριμένα άτομα πλησίαζαν προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων ως μεσάζοντες από υποτιθέμενους αραβικούς επιχειρηματικούς ομίλους!

 

Έταζαν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ με την προϋπόθεση να βάλουν τα θύματα πρώτα ένα ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό τους ως εγγύηση φερεγγυότητας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τα χρήματα έμπαιναν λοιπόν στις τσέπες των απατεώνων, αλλά η επένδυση άφαντη!

Θύμα της απάτης έπεσε πριν μερικούς μήνες ο Άνχελ Τόρες, πρόεδρος της Χετάφε όπως και η διοίκηση της καταλανικής Παλαφρουγκέλ.

Στην περίπτωση της Χετάφε, η σπείρα έταξε επένδυση ύψους 10 εκατομ. ευρώ, χρήματα που φυσικά ποτέ δεν μπήκαν στο ταμείο.

Μετά τη σύλληψη της συμμορίας, αποδείχθηκε ότι ο Σεΐχης που είχαν παρουσιάσει στην Χετάφε ήταν ένας βραζιλιάνος σερβιτόρος!

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια τους να πλησιάσουν την Εσπανιόλ. Άνθρωποι μάλιστα της ομάδας από την Βαρκελώνη ταξίδεψαν μέχρι το Ντουμπάι για να συναντήσουν τον υποτιθέμενο Άραβα επιχειρηματία, όπου και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε.

Στους 7 συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απάτη, υπεξαίρεση χρημάτων και αξιόποινες πράξεις εις βάρος του δημοσίου.