Δεν θα ταξιδεύει για 40 ημέρες ο Α.Σαμαράς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 21:47

Δεν θα ταξιδεύει για 40 ημέρες ο Α.Σαμαράς

Πιο αυστηρές απ' ότι φανταζόταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι οι συστάσεις των γιατρών για να αποκατασταθεί σύντομα το πρόβλημα με την όρασή του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του, για 40 μέρες δεν θα μπορεί να ταξιδεψει με αεροπλάνο και αυτό δημιουργεί πρόβλημα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αύριο είναι η ορκομωσία στην Βουλή, ενώ την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή, ήταν κανονικά να ξεκινήσουν οι προγραμματικές. Όμως, όπως όλα δείχνουν η τριήμερη συζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσει πιθανότατα την Δευτέρα, αν δώσουν το πράσινο φως οι γιατροί στον κ. Σαμαρά.

Κι αυτό γιατί όπως ορίζει ο κανονισμός, ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι παρών την πρώτη και την τελευταία ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων.

Για το θέμα της απαγόρευσης στον κ. Σαμαρά να μπει σε αεροπλάνο για 40 ημέρες, δημιουργείται το εξής θέμα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει και σε άλλη Σύνοδο Κορυφής. Την έκτακτη που προγραμματίζεται να γίνει περί στα μέσα Ιουλίου.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν το Σάββατο, όταν ο κ.Σαμαράς θα επισκεφθεί το Αττικόν για επενέλεγχο στο δεξί του μάτι.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές του με ξένους ηγέτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τη συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ το βράδυ μίλησε για δέκα λεπτά με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.