Από την τρικλοποδιά στον πάγκο ομάδας - Βρήκε δουλειά ο Σύρος πρόσφυγας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 20:37

Από την τρικλοποδιά στον πάγκο ομάδας - Βρήκε δουλειά ο Σύρος πρόσφυγας

Σάλο σε όλο τον κόσμο είχε προκαλέσει το εμετικό βίντεο, με την εικονολήπτρια από την Ουγγαρία, η οποία βάζει τρικλοποδιά σε έναν Σύρο μετανάστη που κρατούσε στα χέρια το παιδί του. Χιλιάδες ήταν τα αρνητικά σχόλια για την εικονολήπτρια, που τελικά οδηγήθηκε σε απόλυση από το κανάλι. 

 

 
Ο συγκεκριμένος, ανώνυμος Σύρος πρόσφυγας, έγινε σύμβολο της προσπάθειας των συμπατριωτών του για μια καλύτερη ζωή. Από μια τρικλοποδιά, η τύχη ήταν τελικά με το μέρος του και του χαμογέλασε! Το βίντεο συγκίνησε τον διευθυντή μιας σχολής για προπονητές ποδοσφαίρου στην πόλη Χετάφε λίγο έξω από την Μαδρίτη, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει την ταυτότητα αλλά και την πορεία του Σύρου μετανάστη. 

Γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Σύρος είχε προηγούμενη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση στην χώρα του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να τον βρει και να τον καλέσει στην πόλη για να του προσφέρει δουλειά. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του δασκάλου προπονητών από την Ισπανία, η πόλη θα προσφέρει στον πρόσφυγα στέγη. Ο Οsama Abdul Mohsen όπως είναι το όνομά του, θα βρίσκεται απόψε το βράδυ στη Μαδρίτη, με τον γιό του πάντα στην αγκαλιά του. 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ισπανίας, οι τοπικές αρχές ανέλαβαν να βρουν και την υπόλοιπη οικογένειά του και να τους φέρουν όλους μαζί στην πόλη. Η τρικλοποδιά μπορεί να σόκαρε τον κόσμο, αλλά έφερε τελικά πολλά χαμόγελα. 

koutipandoras.gr




00 inkefalonia general ad 300X250