Ο Γ. Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 01:18

Ο Γ. Στουρνάρας νέος υπουργός Οικονομικών

Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε και πρότεινε στους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη τον καθηγητή κ. Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Στουρνάρα και του ανακοίνωσε ότι θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών. Πηγές προσκείμενες στον κ. Βενιζέλο σχολίαζαν ότι τους κάνει εντύπωση πως ο κ. Σαμαράς αποφεύγει την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών σε στέλεχος του κόμματός του και αναζητεί σταθερά πρόσωπο από τον χώρο του ΠαΣοΚ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας».

Σύσκεψη στην προεδρική οικία

Ολοκληρώθηκε στην οικία του Πρωθυπουργού στην Κηφισιά, η σύσκεψη μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, παρουσία τόσο του νέου υπουργού ΟΙκονομικών κ. Γ. Στουρνάρα όσο και του αναπληρωτή υπουργού κ. Χρ. Σταϊκούρα. Η σύσκεψη είχε αρχίσει στις 7.30μμ.

Πριν από αυτή τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Χρ. Σταϊκούρα. Η συνάντηση αυτή άρχισε στις 6.45 μμ.

Δηλώσεις κ. Στουρνάρα

«Δεν ξέρω πόσο αισιόδοξος είμαι. Θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους εταίρους μας» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη.

Ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι η συνάντηση των τριών συνεχίζεται και πρόσθεσε ότι η εντολή που έλαβε είναι σκληρή δουλειά.

Ευχαρίστησε, επίσης, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν να αναλάβει το κρίσιμο αυτό υπουργείο.

Από την Οξφόρδη στην Αθήνα

Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) μέχρι και σήμερα, γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα.

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Εχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (1994-2000) και ήταν στη βασική διαπραγματευτική ομάδα για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ