Aνθρώπινο δράμα κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 18:58

Aνθρώπινο δράμα κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση

Μια ανθρώπινη τραγωδία κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση ο οποίος χάθηκε την Κυριακή από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», όπου νοσηλευόταν για κοινωνικούς λόγους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο καιρό το ανήλικο αγόρι ήταν ο θύτης ενός τραγικού ατυχήματος που στέρησε τη ζωή στο 14μηνών αδερφάκι του όταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο 11χρονος μπήκε σε αυτοκίνητο και έλυσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να τραυματίστει σοβαρά το νήπιο στο κεφάλι. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Οο 11χρονος Διονύσης υπέστη σοκ και όπως διαπιστώθηκε από τους επιστήμονες που κλήθηκαν να το εξετάσουν ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ωστόσο, την Κυριακή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν

Οι έρευνες προσανατολίζονται τόσο στο συγγενικό περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους που είδαν το παιδί για τελευταία φορά. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 30ης Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffingtonpost.gr o Διονύσης δέχθηκε επίσκεψη από δύο οικείους του και έμοιαζε να είναι πολύ χαρούμενος. Οι οικείοι του δεν δήλωσαν το βαθμό συγγένειας με τον ανήλικο, ούτε την ιδιότητά τους, αλλά ήταν φανερό ότι το παιδί τους γνώριζε. Πέρασε αρκετή ώρα μαζί τους και έπαιξε στο θάλαμο.

Λίγη ώρα αργότερα η επίσκεψη τελείωσε και ο 11χρονος έμεινε μόνος στο θάλαμό του. Στις 13.50 ζήτησε να πάει τουαλέτα αλλά δε γύρισε ποτέ. Στις 14.00 η νοσηλεύτρια άρχισε να τον αναζητάει και λίγες ώρες αργότερα όλοι ήταν σίγουροι ότι έχει εξαφανιστεί. Τότε ενημερώθηκε το Τμήμα Ανηλίκων που πήρε καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Διονύσης, αν και ασυνόδευτος ανήλικος, δεν είχε συνοδό. Και αυτό γιατί λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι αδύνατον να παρασχεθούν αποκλειστικές νοσοκόμες για όλα τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο Παίδων.

Έτσι, τη φύλαξη των ανηλίκων αναλαμβάνει Σύλλογος Εθελοντών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μέλη του επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Ο Διονύσης περιγράφεται ως ένα ήσυχο παιδί που δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στο θάλαμο και ίσως γι’ αυτό το νοσηλευτικό προσωπικό έδωσε βαρύτητα σε άλλα ανήλικα. . Στις αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του παιδιού, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισης του Διονύση Τ. κρίνεται επιτακτική η άμεση εύρεσή του».

infokids.gr

11051790 993576300695096 2992856125352588225 o




00 inkefalonia general ad 300X250