Απέρριψε την αναγόρευσή του σε επιτιμο δημότη Ζακύνθου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 18:19

Απέρριψε την αναγόρευσή του σε επιτιμο δημότη Ζακύνθου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Tην απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, να μην αποδεχθεί την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Ζακύνθου, κοινοποίησε στο Δήμαρχο Ζακύνθου ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής.

Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Παυλόπουλος προέβη σε μια τέτοια απόφαση είναι επειδή η μείζονα μειοψηφία με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Μποζίκη, καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου προβάλοντας τις δικές της αιτιάσεις.
Σε δηλώσεις του για αυτή την αρνητική εξέλιξη ο Δήμαρχος Παυλος Κολοκοτσάς επισημαίνει πως «η στάση του κ. Μποζίκη και του ψηφοδελτίου του στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αποτελεί τον εγγυητή του πολιτεύματος και της ενότητας του Έθνους, αποτελεί προσβολή για τον Ζακυνθινό λαό, που πάντοτε τιμά τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Λυπούμεθα και ζητάμε, με βαθύ σεβασμό, συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί ο Δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τα μέλη της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, δεν κατάφεραν να πείσουν τον κ. Μποζίκη και τους συμβούλους του ότι πάνω απ´ όλα στη δημοκρατία τιμάμε τους θεσμούς και πολύ περισσότερο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Οι Ζακυνθινοί δεν θα πρέπει να ξεχάσουν αυτή την πολιτική και αντιδημοκρατική στάση του κ. Μποζίκη. Ευελπιστούμε αυτό να είναι το τελευταίο του πολιτικό ατόπημα, που προσβάλλει τους θεσμούς και τον Ζακυνθινό λαό»


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250