Ο τυφώνας Σουντελόρ «σάρωσε» την Κίνα - Τουλάχιστον 14 οι νεκροί [εικόνες & βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 12:03

Ο τυφώνας Σουντελόρ «σάρωσε» την Κίνα - Τουλάχιστον 14 οι νεκροί [εικόνες & βίντεο]

Τυφώνας έπληξε την Κυριακή την ανατολική ακτή της Κίνας, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλους.

 

Οι 14 παρασύρθηκαν από τα νερά των πλημμυρών ή θάφτηκαν κάτω από κατεστραμμένα σπίτια και κατολισθήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τις αρχές στην επαρχία Ζεγιάνγκ. Η τύχη άλλων τεσσάρων ανθρώπων αγνοείται.

Ο τυφώνας Σουντελόρ ανάγκασε περισσότερους από 188.4000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Ζεγιάνγκ και 320.000 στη γειτονική Φουτζιάν, ανέφερε το Xinhua. Περισσότερες από 530 πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς και 191 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Ο τυφώνας σκότωσε έξι ανθρώπους στην Ταϊβάν το Σαββατοκύριακο, στη συνέχεια διέσχισε τα Στενά της Ταϊβάν και έπληξε την επαρχία Φουτζιάν στην ενδοχώρα της Κίνας αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Κατευθύνθηκε στις γειτονικές Ζεζιάνγκ και Γιανγκτσί την Κυριακή, μετέδωσε το Xinhua. Ο ιστότοπος Tropical Storm Risk υποβάθμισε τον Σουντελόρ σε τροπική καταιγίδα καθώς κινείτο προς την ενδοχώρα.

Στην Ταϊβάν η ένταση των βροχών και των ανέμων μειώθηκε την Κυριακή, αν και το Κεντρικό Μετεωρολογικό Γραφείο προειδοποίησε ότι οι συνθήκες παραμένουν ασταθείς, καθώς συνεργεία άρχισαν να καθαρίζουν πεσμένα δέντρα, χείμαρρους λάσπης και άλλα φερτά υλικά από τους αποκλεισμένους δρόμους.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα στην Ταϊβάν, τέσσερις αγνοούνται και σχεδόν 400 έχουν τραυματιστεί, δήλωσαν οι αρχές.

https://www.youtube.com/watch?v=driR4UGuq28


iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ