Καταμαράν προσάραξε σε βράχια στην Τήνο λόγω πυκνής ομίχλης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 11:07

Καταμαράν προσάραξε σε βράχια στην Τήνο λόγω πυκνής ομίχλης

Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος FLYING CAT 4 ΜΕ 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης χωρίς να υπάρξει εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή στο σημείο έσπευσαν άμεσα καΐκια από το νησί προκειμένου να αποβιβάσουν τους επιβάτες του πλοίου στο λιμάνι και να γίνει η αποκόλληση και ρυμούλκηση του FLYING CAT 4.

Ρυμουλκό πλοίο από τη Μύκονο αναμένεται να φθάσει στο σημείο σε περίπου 2 ώρες για να ρυμουλκήσει το FLYING CAT 4 στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη που μίλησε τηλεφωνικά σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, το καταμαράν προσάραξε στα βράχια γύρω στις 9:30 το πρωί.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Το καταμαράν είχε αποπλεύσει από Ραφήνα για Τήνο, ενώ θα συνέχιζε για Σαντορίνη, ενώ αυτή την ώρα καΐκια έχουν φτάσει στο σημείο και αποβιβάζουν τον κόσμο.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του  επιβάτη,  ο καπετάνιος λόγω της ομίχλης και μη έχοντας ορατότητα, έπεσε πάνω στην προκυμαία της Τήνου.

Πηγή: news247.gr