Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ζάκυνθο σε ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα – 40 καμένα σπίτια στη Λακωνία

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 10:25

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ζάκυνθο σε ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα – 40 καμένα σπίτια στη Λακωνία

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο βουνό Σκοπός, στο Καλαμάκι της Ζακύνθου, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 3 καναντέρ, 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες, 1 όχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ αν χρειαστεί θα μεταβούν και δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα. Σε ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα των πυρκαγιών σε Σκύρο, Μαλακάσα, Βύρωνα και Νεάπολη Λακωνίας.

Περίπου 40 σπίτια κάηκαν από τη φωτιά στη Λακωνία, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές στην φυτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, δήλωσε την Κυριακή στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας συνεργεία θα καταγράψουν τις καταστροφές, ώστε το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος να συνδράμει τους πληγέντες.

Απανθρακωμένος βρέθηκε χθες ο 47χρονος αστυνομικός στον Καρέα

Αναγνωρίστηκε το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε χθες το απόγευμα, από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, στο δάσος του Καρέα, κοντά στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών. Πρόκειται για 47χρονο αστυνομικό που αγνοείτο από την Παρασκευή, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Την εξαφάνιση του αστυνομικού είχε δηλώσει χθες η σύζυγός του, η οποία αναγνώρισε τα προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή. Ο άτυχος αστυνομικός, που υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ, είχε αναρρωτική άδεια, λόγω επέμβασης στη μέση –στην οποία είχε υποβληθεί πρόσφατα– και καθημερινά πήγαινε για περίπατο στην περιοχή του Καρέα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ζάκυνθο.

ΠΗΓΗ: ert.gr




00 inkefalonia general ad 300X250