Πετρέλαιο θέρμανσης: Χειροκροτούν οι βενζινοπώλες τη μείωση φόρου - 300 ευρώ ανά 1.000 λίτρα το κέρδος για τα νοικοκυριά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 09:46

Πετρέλαιο θέρμανσης: Χειροκροτούν οι βενζινοπώλες τη μείωση φόρου - 300 ευρώ ανά 1.000 λίτρα το κέρδος για τα νοικοκυριά

Πανηγυρικά υποδέχτηκε η αγορά την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην εξίσωση φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Αλλωστε αυτό ήταν πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών. Αναλυτικό παράδειγμα για το πόσα χρήματα θα γλιτώσει ένα νοικοκυριό.

 

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας ο φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά για το πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης. Και αυτο γιατί επιτέλους κατάλαβαν οτι και ο κόσμος πάγωνε και έσοδα στα κρατικά ταμεία δεν έμπαιναν λογω του περιορισμού της κατανάλωσης.

Χειροκροτούν οι βενζινοπώλες

Οπως δήλωσε στο Νewsit o Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, Άγγελος Τούντας "η σημερινή δήλωση του κυρίου Μάρδα σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είχε πει πριν 2 μήνες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας και μετά από ερώτησή μου, οτι η κυβέρνηση δεσμεύεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς τίποτα.

Αυτό ειναι προς τη θετική κατεύθυνση μήνυμα και μακάρι να επιβιώσεις ως άποψη και ως θέση μέχρι και το ξεκίνημα της περιοδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή ως τις 15 Οκτωβρίου.

Για να μπορέσει ο λαϊκός κόσμος να ζεσταθεί, να μην παγώνει, να μην καιγεται με τα μαγκάλια. Το μέτρο το χειροκροτούμε και ηταν πάγιο αιτημα των βενζινοπωλών".

Ακούστε όλα όσα είπε στο NewsIT ο κύριος Τούντας:

Τι σημαίνει αυτό για ένα νοικοκυριό

Δείτε σε ένα παράδειγμα τη σημαίνει η μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Αν ένα νοικοκυριό τον προηγουμενο χειμώνα για 1.000 λίτρα πετρελαίου πληρωσε από 900 εως 930 ευρώ με την τιμή να είναι μεσοσταθμικά 0,92 ευρώ το λίτρο, φέτος για 1.000 λίτρα πετρελαίου θα πληρώσει από 600 εως 630 ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για διαφορά 300 ευρώ για κάθε 1.000 λίτρα πετρελαίου, χρήματα πολύ σημαντικά για κάθε νοικοκυριό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250