Μπαράζ ληστειών τα ξημερώματα με στόχο χρηματοκιβώτια και εισπράξεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 10:05

Μπαράζ ληστειών τα ξημερώματα με στόχο χρηματοκιβώτια και εισπράξεις

Μπαράζ ληστειών και κλοπών σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε περίπου δέκα λεπτά πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα σε βάρος πρατηρίου καυσίμων της Shell επί της οδού Κυπραίου στην Ελευσίνα.

Δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και επιβαίνοντες σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σταμάτησαν στο πρατήριο και με χρήση βίας ακινητοποίησαν και έδεσαν τον υπάλληλο, τον οποίο στη συνέχεια με την απειλή όπλων τον ανάγκασαν να τους παραδώσει 2.500 ευρώ που ήταν οι εισπράξεις της ημέρας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Κατά την περιγραφή του θύματος στους αστυνομικούς ενδέχεται να πρόκειται για Ρομά.

Δέκα λεπτά μετά, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία αυτή την φορά στην ψησταριά K-Grill, επί της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα, όπου δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός του καταστήματος και υπό την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, το οποίο περιείχε περίπου 25.000 ευρώ, με το οποίο και διέφυγαν.

Περίπου στις πέντε τα ξημερώματα έγινε το πιο εντυπωσιακό «χτύπημα» της προηγούμενης νύχτας, αφού τέσσερις έως πέντε άγνωστοι δράστες, πιθανόν Ρομά, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κυριολεκτικά ισοπέδωσαν την είσοδο του σουπερμάρκετ «Γαλαξίας» στο Μενίδι επί της οδού Φιλαδελφείας 207.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο Golf από την ίδια περιοχή στα τέλη του περασμένου μήνα, έκαναν όπισθεν και «κατέβασαν» την γυάλινη είσοδο. Στη συνέχεια όρμησαν στο εσωτερικό της επιχείρησης και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε μόνο 1.000 ευρώ σε κέρματα, το φόρτωσαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Η Ασφάλεια εξετάζει το υλικό από το κλειστό κύκλωμα του σουπερμάρκετ καρέ-καρέ.

Πηγή: news247.gr