Αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη – Αυλαία στην προεκλογική καμπάνια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 23:52

Αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη – Αυλαία στην προεκλογική καμπάνια

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική δραστηριότητα για το δημοψήφισμα της Κυριακής, με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και με δεκάδες εκδηλώσεις στην επαρχία.

Η πρώτη συγκέντρωση, αυτή των υποστηρικτών του “NAI”, έγινε στο στο Καλλιμάρμαρο και διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη».

Κεντρικό της σύνθημα ήταν η παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ των ομιλητών στο Καλλιμάρμαρο ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο τηλεπαρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που ζει στη Γαλλία. O κ. Αλιάγας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε…..Είμαστε Ευρωπαίοι? ΝΑΙ !!!».  «Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα «Ναι» που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες», τόνισε ο δήμαρχος των Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, λέγοντας ότι «μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα».

Επίσης μεταξύ των ομιλητών ήταν ο 27χρονος Γιώργος Νικολετάκης, ο Στέλιος Χατζηαργυρίου, πατέρας ΑμεΑ, ο  Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, κλπ

Με μήνυμα στο twitter σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς τη συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες, το ΝΑΙ που ενώνει τη χώρα, το ΝΑΙ που λυτρώνει την Ελλάδα!».

Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση των υποστηρικτών του “OXI” ξεκίνησε αργότερα από αυτήν του “NAI”, με μουσικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην καμπάνια υπέρ του “OXI”.

Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία των Podemos της Ισπανίας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Die Linke Γερμανίας, Γκρέγκορ Γκίζι.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν συνθήματα εναντίον των ΜΜΕ για τον τρόπο που κινήθηκαν στην προβολή των δύο επιλογών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Σιγά μην κλάψω, σιγή μη φοβηθώ, «όχι» θα ψηφίσω και θα αντισταθώ» φώναζε στη διαδρομή το πλήθος που συνόδευε τον κ. Τσίπρα και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προς το Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο «όχι» στα τελεσίγραφα και να αποφασίσουν με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως: «Η Ευρώπη που γνωρίσαμε, η Ευρώπη των ιδρυτικών της αξιών δεν έχει καμιά σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.

Και σήμερα, τούτη την ώρα, όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω σε εσάς, πάνω στον ελληνικό λαό, πάνω στα 3 εκατομμύρια των φτωχών, στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων».

Πηγές: Α΄ Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ/ΜΠΕ




00 inkefalonia general ad 300X250