Tα παιδιά της Νομικής Αθηνών πρωταθλητές Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 11:35

Tα παιδιά της Νομικής Αθηνών πρωταθλητές Ευρώπης

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου, θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Τελικό που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ.

 

Να και μια είδηση που δίνει χαρά και υπερηφάνεια: Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών είναι η νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου στον Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης και θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Τελικό που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην Ιερουσαλήμ.

Τα τρία Ελληνόπουλα

Η Μαρία Βασιλάκη, δευτεροετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών μαζί με τους συμφοιτητές της, Αθανάσιο Πλεξίδα και Μαριάνθη Κουτρή, και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου κ. Γ. Κυριακόπουλου και τη συνεπικούρηση του μεταπτυχιακού φοιτητή Χαράλαμπου Παναγιωτόπουλου και της προπτυχιακής φοιτήτριας Νίκης Κουρής, πέτυχαν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «Manfred Lachs 2015», που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι 1 - 5 Ιουνίου.

Διεθνές  Ινστιτούτο για το Δίκαιο του Διαστήματος

Ο εν λόγω διαγωνισμός  (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition) διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το Διεθνές  Ινστιτούτο για το Δίκαιο του Διαστήματος (International Institute of Space Law).

Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα που  απασχολούν εντονότα τη Διεθνή κοινότητα, όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή σύγκρουσης διαστημικών αντικειμένων, με τη Γη.

Οι «αντίπαλοι»

Η Νομική Αθηνών διαγωνίστηκε με τις αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, αντιμετωπίζοντας στα προκριματικά τις  Νομικές Σχολές του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου, στα Ημιτελικά την ομάδα του Paris ΧΙ (Πανεπιστήμιο με  ιδιαίτερη παράδοση στο Δίκαιο του Διαστήματος), στο δε Τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου  και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στον παγκόσμιο τελικό

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, ως νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου, θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Ιερουσαλήμ, και θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες, Αμερικής, Αφρικής και Ασίας/Ειρηνικού.

Η διάκριση αυτή αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το εξαιρετικό επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών, τη δίψα τους για έρευνα και μάθηση, καθώς και την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική θέση στην οποία βρίσκονται μεταξύ των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250