Κόλαση φωτιάς στην Αττική - Θυελλώδεις άνεμοι και αναζωπυρώσεις- Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 09:46

Κόλαση φωτιάς στην Αττική - Θυελλώδεις άνεμοι και αναζωπυρώσεις- Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

(Ανανεωμένο) Κάηκε ιχθυοτροφείο - Κινδύνευσαν οι υπάλληλοι- 4 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια- Οικισμοί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό- Τραυματίστηκαν πυροσβέστες- Αναμένεται βοήθεια απο Ιταλία- Ανοιξε η Λ. ΣουνίουΟλονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβέστες και κάτοικοι της Λαυρεωτικής οπου χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.Ενα ιχθυοτροφείο κάηκε ολοσχερώς και οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα για να σωθούν απο τις φλόγες. Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.


Δύο καναντέρ κι ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση, αποδεχόμενη το αίτημα της Πυροσβεστικής και της κυβέρνησης προς τις χώρες της Ευρώπης για βοήθεια, ενώ εξετάζεται το αίτημα και από τη Γαλλία και την Κροατία.

Συνολικά 75 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα και 25 υδρογόρες των δήμων.

Χθες έγιναν 4 συλλήψεις ανδρών - οι δύο 57 ετών, ένας 46 ετών κι ένας 37 ετών- οι οποίοι έκαναν εργασίες οξυγονοκόλλησης.

Από τις υπόλοιπες τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι σε ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ύφεση είναι και η φωτιά στη Μονεμβασιά καθώς και μία ακόμα που εκδηλώθηκε, χθες, στις 23.00, στην Πύλο.

 Οι εικόνες θυμίζουν θρίλερ με τη μεγάλη πυρκαγιά να μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα. Οι φλόγες "κύκλωσαν" τον οικισμό Συντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Παλλήνη, την Νέα Μάκρη, στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στον Μαραθώνα στο Κάτω Σούλι. Στη συνέχεια η φωτιά κατευθύνθηκε προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα ενώ οι φλόγες έφτασαν στο Σούνιο.

https://www.youtube.com/watch?v=Rfykq4Vi-1Y

Νωρίτερα κάηκε ολοσχερώς μία μάντρα με εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Συντερίνα αλλά και σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 άντρες της πυροσβεστικής φέρουν ελαφριά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, ενώ οι φλόγες "έγλειψαν" και το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη",και στις φλόγες τυλίχτηκαν κάποια αυτοκίνητα της εταιρείας.

Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα κυμαίνονται από 6 - 7 μποφόρ μέχρι και αύριο το βράδυ. Οι άνεμοι δυσκόλεψαν κατά πολύ την κατάσβεση αφού τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δε μπορούσαν να συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια, κάποια από τα οποία κάηκαν . Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιμένει πως δεν κάηκε ούτε ένα σπίτι ενώ φωτογραφίες του Newsit καθώς και οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αποδεικνύουν το αντίθετο.

https://www.youtube.com/watch?v=Eh7YddMfGCo



Ρεπορταζ: Μιχάλης Λαγάνης

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250