Ιερώνυμος: "Την Δευτέρα πρέπει να έχουμε Κυβέρνηση"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 14:15

Ιερώνυμος: "Την Δευτέρα πρέπει να έχουμε Κυβέρνηση"

Ανήσυχος είναι ο Αρχιεπίσκοπος για την επόμενη μέρα των εκλογών, αλλά και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην χώρα."Είναι μεγάλη η τραγωδία της κοινωνίας. Εμείς, εδώ στην Εκκλησία βλέπουμε καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες τραγωδίες. Αυτοί που αυτοκτονούν είναι άρρωστοι.

 

Υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που ζούμε. Και μπορεί εμείς οι μεγαλύτεροι να τα δούμε, να τα ζήσουμε. Αλλά υπάρχουν και καλύτερα. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας. Η καρδιά του Έλληνα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και μεθοδικοί. Έχουμε έναν λαμπρό λαό αλλά τον έχουμε προδώσει. Πρέπει να γίνουμε όλοι πρότυπα"

Με αυτά τα λόγια σχολίασε την οικονομική κρίση και τις αυτοκτονίες πολιτών μιλώντας στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ" ενώ ζήτησε να υπάρξει κυβέρνηση τη Δευτέρα. Ο κ. Ιερώνυμος κατηγορησε την ΕΕ για τοκογλυφία σε βάρος της Ελλάδας και τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας. "Τα μνημόνια υπάρχουν από το 1821 μέχρι σήμερα. Είναι εθνική μας αρρώστια αυτή", πρόσθεσε.

Ο κ. Ιερωνυμος μίλησε και για τους μετανάστες και είπε πως η Εκκλησία οφείλει να τους προσφέρει φαγητό. "Πρέπει να σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου. Ένας άνθρωπος έγινε μαύρος. Ωραία τι να κάνουμε να τον σκοτώσουμε; Δεν πρέπει να κάνουμε οπαδούς. Μόνοι μας έχουμε καταστρέψει την κοινωνία. Ξέρω ότι είναι ένα πρόβλημα οι μετανάστες. Αλλά δεν τους έφερα εγώ. Κάποιοι άλλοι έχουν καθήκον να τους διώξουν, αν είναι παράνομοι. Εγώ έχω καθήκον να τους δώσω ένα πιάτο φαγητό.

Δεν θέλουμε να είναι εδώ πέρα , να πάνε στα σπίτια τους, αλλά όσο είναι εδώ δεν μπορούμε να τους αφήσουμε χωρίς φαγητό. Υπάρχουν και αυτοί που έμπλεξαν με τα ναρκωτικά. Αλλά προσπάθησαν και έδιωξαν αυτή την αρρώστια. Δεν με στενοχωρεί κι ούτε με νοιάζει όταν λένε ότι είμαι άθεος".

Πηγή: agioritikovima.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ