Το μυστήριο γαλάζιο σπίτι που επιπλέει στον Τάμεση! Τι κρύβει;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 13:42

Το μυστήριο γαλάζιο σπίτι που επιπλέει στον Τάμεση! Τι κρύβει;

Ενα γαλάζιο σπίτι που κάνει βόλτες στον ποταμό Τάμεση, κατέπληξε τους κατοίκους του Λονδίνου. Δείτε τι κρύβεται πίσω από αυτό το μυστήριο...

 

Οι κάτοικοι του Λονδίνου, έμειναν έκπληκτοι βλέποντας ένα γαλάζιο σπίτι να ταξιδεύει κατά μήκος του ποταμού Τάμεση.

Το εντυπωσιακό γαλάζιο πλωτό σπίτι με την αυλή και το σπιτάκι του σκύλου, που προκάλεσε εντύπωση, ήταν ένα καλοσχεδιασμένο κόλπο μάρκετινγκ της εταιρείας ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία γιόρτασε τη νομική νίκη της, καθώς σύμφωνα με νομοσχέδιο που μόλις πέρασε στο Λονδίνο, οι ιδιοκτήτες μπορούν να παραχωρούν την κατοικία τους για 90 μέρες το χρόνο.

Εκμεταλλευόμενη, αυτή τη θεσμική κατοχύρωση, η εταιρεία αποφάσισε να επιτρέψει σε περιορισμένο αριθμό πελατών, να επισκεφθεί αυτό το σπίτι και να περάσουν μια νύχτα πάνω σε αυτό.

Το 8 τετραγωνικών μέτρων σπίτι έχει δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, μπάνιο, βιβλιοθήκη, ακόμη και κήπο με γκαζόν, σπιτάκι σκύλου (για όσους θέλουν να πάρουν μαζί το κατοικίδιό τους) αλλά και μια μηλιά!

Ωστόσο, οι ένοικοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή νύχτα στον ποταμό, με την προϋπόθεση πως δεν θα κολυμπήσουν, δεν θα κάνουν πάρτυ και δεν θα προχωρήσουν σε καμία απόπειρα πειρατείας.

Το σπίτι σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Νικ και Στηβ Τίντμπολ οι οποίοι τόνισαν ότι σκοπός τους ήταν ναδημιουργήσουν κάτι παραμυθένιο στο κέντρο του Λονδίνου, που θα επιτρέψει στον κόσμο που μένει ή επισκέπτεται το Λονδίνο να δει την πόλη υπό μία διαφορετική οπτική.

thetoc.gr