Επαγγελματίες πλήρωναν εταιρεία - απάτη για να τους διαφημίζει

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 01:01

Επαγγελματίες πλήρωναν εταιρεία - απάτη για να τους διαφημίζει

Θύματα απάτης έπεσαν πολλοί επαγγελματίες που έδωσαν χρήματα σε εταιρεία «μαϊμού», προκειμένου να τους παρέχει διαφήμιση στην ιστοσελίδα του δήμου Σερρών. Το γεγονός κατήγγειλαν σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης, και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού, Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, η υποτιθέμενη εταιρεία δήλωνε στους Σερραίους επαγγελματίες ότι έχει λάβει εντολή από το δήμο Σερρών, να έρθει σε επαφή με τους καταστηματάρχες, προκείμενου αυτοί να διαφημιστούν στην ιστοσελίδα του δήμου Σερρών με το αντίτιμο των 33 ευρώ για την καταχώρησή τους.

«Καταθέσαμε στην Ασφάλεια Σερρών τα στοιχεία που έχουμε και τώρα δράση αναλαμβάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκείμενου να εξιχνιάσει την απάτη που γίνεται» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαλίτης

Η εταιρεία σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, έβρισκε τα στοιχεία των ανυποψίαστων επαγγελματιών και αφού τους έπειθε να στηρίξουν τον δήμο Σερρών και να διαφημιστούν στην ιστοσελίδα του, την επόμενη μέρα τους έστελνε με εταιρεία ταχυμεταφοράς να υπογράψουν το υποτιθέμενο συμβόλαιο, πληρώνοντας το αντίτιμο της διαφήμισης των 33 ευρώ.

«Ο δήμος Σερρών δεν έχει καμία σχέση με αυτό το θέμα, δεν έχει ερωτηθεί ποτέ, δεν έχει δώσει συγκατάθεση και δεν ζητά ποτέ από τους εμπόρους να κάνουν διαφημιστικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα του» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Σύμφωνα πάντως με τις καταγγελίες που γίνανε στον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών, φέρεται πως περισσότεροι από δέκα επαγγελματίες έπεσαν θύματα απάτης της ανύπαρκτης διαφημιστικής εταιρείας, που ξεκίνησε τη δράση της, στις Σέρρες, τις ημέρες του Πάσχα.

«Δεν ξέρουμε αν αυτή η εταιρεία δρούσε μόνο στις Σέρρες, πάντως αν έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την Ελλάδα, φανταστείτε πόσα χρήματα έχει συγκεντρώσει» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Μπαλίτης.

Πηγή: news.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250