Συγκλονιστικό Βίντεο: Η στιγμή που χιονοστιβάδα πλακώνει ορειβάτες στο Έβερεστ μετά τον σεισμό

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 11:06

Συγκλονιστικό Βίντεο: Η στιγμή που χιονοστιβάδα πλακώνει ορειβάτες στο Έβερεστ μετά τον σεισμό

"Η Γη τρέμει. Τρέξτε", ακούγεται να λέει ένας εκ των ορειβατών που καταγράφει πλάνα με την κάμερα του.

Ο απόλυτος πανικός στην κατασκήνωση των ορειβατών στο Έβερεστ.  Το περιστατικό συνέβη σε υψόμετρο 5.300 μέτρων και τα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα από Γάλλο ορειβάτη που βρέθηκε στο σημείο.

Οι ορειβάτες όταν αντιλήφθηκαν την χιονοστιβάδα άρχισαν να τρέχουν και πρόλαβαν τελευταία στιγμή να καλυφθούν για να μη χάσουν τη ζωή τους.

 https://www.youtube.com/watch?v=_JC_wIWUC2U

 Eκατοντάδες ξένοι και ντόπιοι ορειβάτες παρέμειναν παγιδευμένοi μετά την τεράστια χιονοστιβάδα που διέλυσε τμήμα μιας κατασκήνωσης βάσης, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 18 ανθρώπων. Πρόκειται για το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στο Έβερεστ μέχρι σήμερα.

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών είναι ο χειρότερος που έχει πλήξει το Νεπάλ από το 1934, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 8.500 άνθρωποι. Εξάλλου 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στην Ινδία και τουλάχιστον 20 στο Θιβέτ, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας των 28 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

 

Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 3.200 νεκροί στο Νεπάλ.

Την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνται στην ύπαιθρο, χωρίς ρεύμα ή νερό, και με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για την εκδήλωση σφοδρών καταιγίδων, εκφράζονται φόβοι για μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού. Σε όλο το Νεπάλ, εκατοντάδες χωριά έχουν αφεθεί αβοήθητα.

 

 

Σύμφωνα με έναν οικονομολόγο, τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ανέρχεται στο 20% του ΑΕΠ.

Πηγή: news247.gr




00 inkefalonia general ad 300X250