Πάτρα: Ξεκινούν οι εργασίες για την δημιουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στον χώρο της Πλαζ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 10:13

Πάτρα: Ξεκινούν οι εργασίες για την δημιουργία των παιδικών κατασκηνώσεων στον χώρο της Πλαζ

Από την Δευτέρα στις 20 Απριλίου ξεκινούν οι εργασίες για την διαμόρφωση των χώρων της Πλαζ, με τα συνεργεία του Δήμου να πιάνουν δουλειά.

Σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει στην Πλαζ χώρους για παιδικές κατασκηνώσεις που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν από 650 έως και 800 παιδιά από το ερχόμενο κιόλας καλοκαίρι. 

Το σχέδιο ήδη υπάρχει για την διαμόρφωση των χώρων που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην δημοτική Αρχή όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν θα έχει δημιουργηθεί ένα πανέμορφο γεμάτο πράσινο περιβάλλον, κατάλληλο για τις φιλοξενία κατασκηνώσεων.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, το πρωί της Παρασκευής έγινε από κλιμάκιο, στο οποίο έχει αναθέσει το όλο έργο η δημοτική Αρχή, έλεγχος στους χώρους, με ταυτόχρονη καταγραφή των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν, αλλά και τα υλικά που θα χρειαστούν.

Όπως προβλέπει το σχέδιο που υπάρχει στον χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων θα στηθούν μαγειρεία, τουαλέτες, συστήματα αποχέτευσης, υδραυλικές εγκαταστάσεις και όλα όσα χρειάζονται γα την φιλοξενία των παιδιών.

Επικεφαλής του κλιμακίου εργασιών θα είναι ο πολιτικός μηχανικός και γνωστός για την δράση του στα δημοτικά δρώμενα, ο Δημήτρης Αϊβαλής. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην Πλαζ δεν υπήρξε ποτέ συγκροτημένο αποχετευτικό δίκτυο με αποτέλεσμα όλα τα λύματα να πέφτουν στην θάλασσα.

Το κλιμάκιο που έχει αναλάβει τις εργασίες γνωρίζοντας το πρόβλημα αυτό, βρήκε λύση για την αντιμετώπιση του και έτσι το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία και την εγκατάσταση τριών μεγάλων συστημάτων αποχέτευσης. 

Οι εργασίες λοιπόν στον χώρο της Πλαζ θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα και αυτό που περιμένουν στην δημοτική Αρχή είναι να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση τι θα γίνει με το ζήτημα του χώρου του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και να δώσει κάποια επιδότηση για τις εκεί εργασίες.

Ο χώρος του κολυμβητηρίου στη σκέψη των ανθρώπων της δημοτικής Αρχής είναι συνδεδεμένος με τις κατασκηνώσεις στον χώρο της Πλαζ, καθώς εκεί θα δημιουργηθούν γηπεδικές εγκαταστάσεις για αθλοπαιδίες με τις οποίες θα απασχολούνται τα παιδιά.  

Στόχος της δημοτικής Αρχής για αυτό το καλοκαίρι είναι η Πλαζ, αλλά και όλη η παραλία μέχρι το κολυμβητήριο, καθώς και το δασάκι, εκεί όπου τρέχουν οι Πατρινοί καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες για λειτουργία και να τεθούν στην διάθεση των πολιτών.

patrasnews