Θλιβερή η εικόνα της Αθήνας την επομένη των επεισοδίων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 10:55

Θλιβερή η εικόνα της Αθήνας την επομένη των επεισοδίων

Καμένα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα, βόμβες μολότφο πάνω σε καθίσματα, συνθήματα σε ιστορικά κτίρια και σε καταστήματα του κέντρου της πρωτεύουσας συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα της Αθήνας την επομένη των χθεσινοβραδινών επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο.



Το κέντρο μετατράπηκε το βράδυ της Τρίτης σε πεδίο μάχης μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας για πέντε περίπου ώρες. Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο έγιναν πεδίο σύγκρουσης μετά το τέλος πορείας υπέρ απεργών πείνας και αφού οι διαδηλωτές είχαν περάσει από τη Βουλή και έγραψαν τα συνθήματα τους στους τοίχους γύρω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Συνολικά δώδεκα προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ από το πρωί συνεργεία του δήμου Αθηναίων σβήνουν τα συνθήματα από τον πλαϊνό τοίχο του περιβόλου της Βουλής.

Στο μεταξύ, ο δήμος Αθηναίων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξανατοποθετήσει κάδους απορριμμάτων στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Τοσίτσα - Πατησίων - Μπουμπουλίνας - Στουρνάρη, γύρω από το Πολυτεχνείο.



















Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Newsbeast.gr




00 inkefalonia general ad 300X250