Η οργανωμένη απόδραση της Βίκυς Σταμάτη και το σενάριο με τους ποινικούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 13:45

Η οργανωμένη απόδραση της Βίκυς Σταμάτη και το σενάριο με τους ποινικούς

Για οργανωμένο σχέδιο απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη κάνουν λόγο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", η εξωτερική βοήθεια είναι δεδομένη για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και δεν αποκλείουν η οργάνωσή της να προήλθε από τις φυλακές. Εντοπίζουν προσχηματικές συγκρούσεις με φρουρούς και νοσηλευτές, που είχαν ως αποτέλεσμα μια ευνοϊκότερη μεταχείριση νοσηλείας, η οποία φαίνεται να έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στο σχέδιο απόδρασης.

Η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται να ήταν έτοιμη για το νέο ενδεχόμενο απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης.

Ακόμη και το σημείωμα που είχε γράψει σε τρία χαρτάκια σημειωματαρίου, χρησιμοποιώντας τη μισή διάστασή τους, είχε ημερομηνία 1 Απριλίου 2015, μερικές ώρες πριν από τη φυγή της. Μέρος του περιεχόμενού του έχει ως εξής:

"Καταγγελία εις βάρος δικαστών, διωκτών, πολιτικών και παντός υπευθύνου. Το ζέον (ζωτικής σημασίας) είναι η επικοινωνία με το παιδί μου και η αποσυνδετική σχέση μιας μάνας με τον 9χρονο γιο της. Είναι κίνηση απάνθρωπη και αντιθεραπευτική. Επιβαρύνει την κατάστασή μου. Καταγγέλλω τους δικαστές που άφησαν μια μητέρα να είναι μακριά από το παιδί της. Καταγγέλλω τους δικαστές που άφησαν ένα παιδί χωρίς τη μητέρα του. Ήταν άδικο που δεν με αποφυλάκισαν. Είναι άδικο που άφησαν μάνα χωρίς παιδί.
1 Απριλίου 2015. Βίκυ Σταμάτη".

Στους 14 μήνες παραμονής της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο εντοπίζονται προστριβές με φρουρούς, νοσηλευτές και ανταλλαγή μηνύσεων. Η πόρτα του δωματίου της έκλεινε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, παρότι σε αυτές τις κλινικές παραμένουν ανοικτές για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής νόσου προκειμένου να επιτηρούνται καλύτερα. Τα ηλεκτρικά ρολά της μπαλκονόπορτας, από την οποία διέφυγε, δεν κατέβηκαν τις νυχτερινές ώρες όπως προβλέπεται, για να μην προκαλούν... κλειστοφοβία. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αν αυτό συνέβη μόνο το συγκεκριμένο βράδυ ή γινόταν τακτικά εξαιτίας των διαμαρτυριών για τις συνθήκες κράτησής της.

Το ξεκλείδωτο εξωτερικό λουκέτο από τα κάγκελα της μπαλκονόπορτας, έχει ανοίξει, είτε εξωτερικά από άλλο πρόσωπο, είτε η ίδια η Βίκυ Σταμάτη είχε προμηθευτεί αντικλείδι του προκειμένου να ανοίξει μόνη της και να βρεθεί έξω από το δωμάτιο. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι σχεδόν βέβαιη η εξωτερική βοήθεια για την διαφυγή και σύντομη απομάκρυνσή της. Τα κλειδιά του λουκέτου τοποθετούνταν σε ειδικό χώρο σε δωμάτιο της προϊσταμένης του νοσοκομείου, όπου όμως είναι... ελεύθερης πρόσβασης. Στην περίπτωση που έχει γίνει "αντικλείδι", στον κύκλο των υπόπτων τοποθετούνται σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτές.
Εμπλοκή ποινικών κρατουμένων;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και το ενδεχόμενο, η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη να έχει οργανωθεί από κοινούς ποινικούς μέσα από τις φυλακές, δεδομένων των διαύλων επικοινωνίας που έχει ανοίξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που μετέχει στις έρευνες σημειώνει ότι εκτιμάται πως η Βίκυ Σταμάτη θα επιχειρήσει να μείνει για εύλογο χρονικό διάστημα στην αφάνεια, πιθανότατα με σκοπό να επιχειρήσει στο μέλλον και όταν τα έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα να ξαναβρεθεί μαζί με το παιδί της.

Πηγή: news.gr