Νεκροί δύο Ολυμπιονίκες και μια ιστιοπλόος σε σύγκρουση ελικοπτέρων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 09:22

Νεκροί δύο Ολυμπιονίκες και μια ιστιοπλόος σε σύγκρουση ελικοπτέρων

Αρκετοί Γάλλοι υπήκοοι που συμμετείχαν στα γυρίσματα ενός τηλεοπτικού ριάλιτι σόου, σκοτώθηκαν στην επαρχία Λα Ρόχα της βόρειας Αργεντινής όταν συγκρούστηκαν στον αέρα τα δύο ελικόπτερα στα οποία επέβαιναν.

«Υπάρχουν δέκα νεκροί. Δεν υπάρχουν επιζώντες» ανέφερε ο τοπικός υφυπουργός Ασφάλειας Σέζαρ Ανγκούλο στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN.

Τα δυο ελικόπτερα είχαν ναυλωθεί από την εταιρεία παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος και συγκρούστηκαν από άγνωστη αιτία, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της επαρχίας Λα Ρόχα.

«Προφανώς τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στη μέση των γυρισμάτων της σειράς. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη σύγκρουση, καθώς ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός,» είπε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Οράσιο Αλαρκόν.

Ένα από τα ελικόπτερα ανήκε στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Λα Ρόχα και το άλλο της γειτονικής επαρχίας Σαντιάγκο ντελ Εστέρο. Οι πιλότοι εργάζονταν για τις αντίστοιχες επαρχιακές κυβερνήσεις.

Η σύγκρουση των δυο ελικοπτέρων έγινε σε μια ορεινή τουριστική περιοχή της επαρχίας Λα Ρόχα η οποία είχε επιλεγεί από την εταιρεία παραγωγής για να γίνουν τα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου.

Δυο Ολυμπιονίκες και μια σπουδαία ιστιοπλόος μεταξύ των νεκρών από τη σύγκρουση των δυο ελικοπτέρων

Δυο Γάλλοι Ολυμπιονίκες και μια από τις πλέον διάσημες ιστιοπλόους στον κόσμο είναι μεταξύ των θυμάτων της σύγκρουσης των δυο ελικοπτέρων στην επαρχία Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή.

Μεταξύ των νεκρών είναι η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτίν. Νεκρή είναι επίσης η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η αποκαλούμενη «μικρή σύντροφος του Ατλαντικού».

Τα τρία θύματα όπως και άλλοι πέντε Γάλλοι πολίτες μετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου Drop του γαλλικού καναλιού TF1.

Πηγή: news.gr