Τέλος στις παρελάσεις με κάγκελα, βάζει ο Πάνος Καμμένος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 21:13

Τέλος στις παρελάσεις με κάγκελα, βάζει ο Πάνος Καμμένος

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα κιγκλιδώματα στις παρελάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Τι δήλωσε για τον φάκελο με τα εξοπλιστικά και το ταξίδι στη Μόσχα.

 

Χωρίς κιγκλιδώματα θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος. Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ από τις 27 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

Εξάλλου, όπως γνωστοποίησε, το Πάσχα το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα διοργανώσουν εκδήλωση στο Πάρκο του Στρατού στο Γουδί για τους άστεγους τους άνεργους και τους πολύτεκνους. Το πασχαλιάτικο τραπέζι θα πλαισιώσει η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν σε εθελοντική βάση στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τσίπρας και Καμμένος στη Μόσχα τον Μάιο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, θα επισκεφθούν τη Ρωσία στις 9 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος.

Θα προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μόσχα από 17 έως 21 Απριλίου.

Τη Μόσχα θα επισκεφθούν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος μαζί με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Ελένη Κουντουρά, από 18 έως 20 Μαρτίου.

Ο κ. Ήσυχος θα επισκεφθεί επίσης τη Βραζιλία από 14 έως 17 Απριλίου για τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού.

Στη Βουλή ο φάκελος για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Η Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου διαβίβασε στη Βουλή τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση της από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να γίνει έρευνα για τυχόν συμμετοχή πολιτικών προσώπων, ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος.

Σύσκεψη για τις γερμανικές αποζημιώσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σύσκεψη για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έγινε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως γνωστοποίησε ο κ. Καμμένος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της επιτροπής για τη διεκδίκηση γερμανικών οφειλών Στέφανος Ληναίος, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.

Το υπουργείο θα συνδράμει την προσπάθεια και μέσα από τα στοιχεία που διαθέτει η ΔΙΣ, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Στο υπουργείο αύριο η πρόεδρος της Βουλής

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για θέματα αρμοδιότητας τους.

Στη Λάρισα την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος θα μεταβεί αύριο το πρωί στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στις τελετές παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητή της 1ης Στρατιάς από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο και του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαίτση στον Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)