Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου έως 220 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 17:11

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου έως 220 ευρώ

Για τις λεπτομέριες του σχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση αναφέρθηκε η υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

 
Σύμφωνα με όσα είπε η υφυπουργός, εντός του Απριλίου θα βγει η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους και θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, ενώ θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και όχι τεκμήρια.

Μάλιστα, η κ. Φωτίου εξήγησε ότι αναφορικά με το ρεύμα προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2015, ότι θα γίνει ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το επίδομα ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ και θα δοθεί σε 30.000 νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι το επίδομα αυτό θα λαμβάνουν όσοι ήδη νοικιάζουν σπίτι, αλλά και όσοι νοικιάσουν και τα χρήματα θα δίνονται αμέσως στους ιδιοκτήτες με την αναγραφή του IBAN του εκμισθωτή στο μισθωτήριο προκειμένου να πιστώνονται κατευθείαν τα χρήματα.

Τέλος, όσον αφορά το επίδομα σίτισης ύψους από 70 έως 220 ευρώ, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί μέσω κάρτας.

fpress.gr