Κατέβηκε το βουνό στην Ευρυτανία -Κόπηκε στα δύο γέφυρα μεταξύ Καρπενησίου-Αγρινίου [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 15:39

Κατέβηκε το βουνό στην Ευρυτανία -Κόπηκε στα δύο γέφυρα μεταξύ Καρπενησίου-Αγρινίου [εικόνες]

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην θέση Διπόταμα, στο νομό Ευρυτανίας, το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί μέρος της γέφυρας και να διακοπεί η κυκλοφορία ανάμεσα στο Καρπενήσι και το Αγρίνιο. 

Οι κακές μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν είχαν ως αποτέλεσμα την κατολίσθηση μεγάλων βράχων που κάλυψαν μέρος της γέφυρας της επαρχιακής οδού Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου.

Τέσσερα οχήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρούν να απομακρύνουν τα 10000 κυβικά μέτρα βράχων, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιο εγκλωβισμένο όχημα και το πόσο ασφαλής παραμένει η γέφυρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας: 

«Σήμερα (χθες) τα ξημερώματα περί τις 7:00 σημειώθηκε πολύ μεγάλη κατολίσθηση στην Δυτική πλευρά της γέφυρας στην θέση Διπόταμα της επαρχιακής οδού Καρπενησίου-Προυσσού-Αγρινίου.
Η κατολίσθηση προκλήθηκε πιθανώς από την αποκόλληση μεγάλων κορημάτων  βράχου λόγω του έντονου παγετού που επικρατεί στην περιοχή, τα οποία παρέσυραν τα γειτονικά χαλαρότερα εδάφη, τα οποία ήταν ήδη επιβαρυμένα λόγω των πρόσφατων πολύ έντονων βροχοπτώσεων. Η ποσότητα της κατάπτωσης υπολογίζεται σε περίπου 10.000,00μ3 και ήδη επιχειρούν για την διάνοιξη 4 μηχανήματα της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδας.


Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει εγκλωβισμένο όχημα εντός της κατάπτωσης και για αυτό όχημα της  πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι σε επιφυλακή επιτόπου. Το φαινόμενο της κατολίσθησης στα ανάντι είναι ακόμη ενεργό και για αυτό τα συνεργεία επιχειρούν με μεγάλη προσοχή. Η κατάσταση της γέφυρας παραμένει άγνωστη καθώς είναι σε αυτή την φάση αδύνατη η προσέγγιση κλιμακίου μηχανικών λόγω των πολλών μπάζων για αυτοψία».  

Φωτογραφίες: Ευρυτανικά Νέα