Κατέβασαν την ευρωπαϊκή σημαία από το δημαρχείο της Πάτρας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 13:17

Κατέβασαν την ευρωπαϊκή σημαία από το δημαρχείο της Πάτρας

«Για ενέργεια έμπρακτης αντίθεσης ενάντια στην Ε.Ε» κάνει λόγο η δημοτική αρχή

Στην υποστολή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το μπαλκόνι του δημαρχείου της Πάτρας, προχώρησε η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο συντονιστής επικοινωνίας του δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος, «η σημαία υπεστάλη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή δημοτική αρχή» και όπως πρόσθεσε, «πρόκειται για μια ενέργεια έμπρακτης αντίθεσης ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πρόκειται για μια αντιδραστική διακρατική ένωση που παραμένει εχθρική για το λαό».

Επίσης, ανέφερε ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει και δεν θα γίνει ποτέ υπέρ των λαών, όπως λέει η σημερινή και η χθεσινή κυβέρνηση».

Την είδηση ανέβασε στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook ο Νίκος Τσούκαλης, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας πως πρόκειται για «αδιανόητη ενέργεια, εξωφρενική εξήγηση και βαθύτατη απαξίωση του θεσμού».

Αυτό προκάλεσε την απάντηση του Στάθη Κεραμιδά, εκπροσώπου Τύπου της δημοτικής αρχής, ο οποίος κοινοποίησε στον τοίχο του Νίκου Τσούκαλη ένα άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο «όλα βοούν αποδέσμευση» και τον εξής σχολιασμό: «αντί να ταυτίζεσαι με την (ακρο)δεξιά ιδεολογία, για τη σημαία της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας, της αποκαλούμενης και Ε.Ε. διάβασε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβεις ποια σημαία υπερασπίζεσαι...."».

Ο διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:

Νίκος Τσούκαλης: «Στάθη μου, πρέπει να ξέρεις - και αν όχι σε πληροφορώ - ότι πάντα σεβόμουν το ΚΚΕ αλλά δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες και συνήθως με τέτοια επιχειρηματολογία. Η αιτιολόγηση της πράξης δικαιώνει όσους ανά το κόσμο καίνε σημαίες αδιαφορώντας για τη νοηματοδότησή τους ως σύμβολο εθνικής συνέχειας. Η ελληνική σημαία π.χ. ήταν ίδια και επί Μεταξά και επί ελληνοιταλικού πολέμου και επί ΕΑΜ και επί Χούντας. Η πράξη της δημοτικής αρχής αδιαφορεί - τουλάχιστον μια κοινωνία η οποία την επέλεξε με το θριαμβευτικό 64%, εκ του οποίου το 50% τουλάχιστον τάσσεται με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Στάθης Κεραμιδάς: «Μπλέκεις ανόμοια πράγματα, τη ματωβαμένη ελληνικη σημαία, με αυτή του κλαμπ των κεφαλαιοκρατών, το οποίο, εκτός από οικονομική δικτατορία που επιβάλλει στους λαούς της Ευρώπης, στηρίζει απροκάλυπτα και ναζιστικά μορφώματα (βλ. Ουκρανια)».

Νίκος Τσούκαλης: «Στάθη μου, οι λαοί της Ευρώπης ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ αλλά με τους συντηρητικούς συσχετισμούς και την ευρωπαϊκή πολιτική!! Δεν απαντάς καθόλου επί της σοβαρής απαξίωσης της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας αλλά και ψηφοφόρων της δημοτικής αρχής. Εξάλλου και το άρθρο που ανάρτησες αναφέρεται σε "... μια αληθινή Ευρώπη των λαών..."».

Στάθης Κεραμιδάς: «Τα περί 'Ευρώπης των λαών', είναι ένα παραμύθι που ακούγεται από τις αρχές της 10ετιας του '80 και είχε εφεύρει ο Ανδ. Παπανδρέου για να δικαιολογήσει το 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο Ευρώπη των λαών τους είπαν πως θα είναι για να τη δεχτούν, αλλά τέτοια δεν ήταν ούτε θα γίνει ποτέ. Τώρα, τι Ε.Ε. ειν' αυτή, την αναλύει έξοχα ο Μπογιόπουλος, που σαφώς μιλάει για αποδέσμευση-αν και το παραβλέπεις. β) γιατί είναι 'απαξίωση της πλειοψηφίας' Νίκο; Αποκρύψαμε κατά την προεκλογική περίοδο την ιδεολογία μας; Και κυρίως την αντίθεση μας με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της Ε.Ε. Υπήρξε άλλη παράταξη που μίλησε τόσο καθαρά για το τι είναι και τι πρεσβεύει; Άρα, δεν έχει και τη λαϊκή νομιμοποίηση; γ) λέει πουθενά το Σύνταγμα η, έστω, νομός του κράτους ότι υποχρεούμενα να αναρτούμε το σύμβολο των καπιταλιστών;"»




00 inkefalonia general ad 300X250