Νεκρός Έλληνας υποπλοίαρχος από επίθεση πειρατών στη Νιγηρία - Ελληνόκτητο το δεξαμενόπλοιο - Δέκα Έλληνες στο πλήρωμα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 21:20

Νεκρός Έλληνας υποπλοίαρχος από επίθεση πειρατών στη Νιγηρία - Ελληνόκτητο το δεξαμενόπλοιο - Δέκα Έλληνες στο πλήρωμα

Επίθεση από ομάδα ένοπλων πειρατών δέχθηκε στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος»- Το περιστατικό έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν- Νεκρός ένας Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου

Τα «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα άφορτο με προορισμό τη Νιγηρία και σε αυτό επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και κάποιας ομάδας από το πλοίο.

Οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν τρία άτομα από το πλήρωμα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Έλληνες.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό κατάληψη και είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή που δέχθηκε την επίθεση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Το Λιμενικό Σώμα, με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο περιστατικό: "Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ένοπλης επίθεσης που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες, στο M/T ''KALAMOS'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν εν αναμονή φόρτωσης στη θαλάσσια περιοχή QUA IBOE της Νιγηρίας, με είκοσι τρία (23) μέλη πληρώματος, μεταξύ των οποίων δέκα (10) Έλληνες. Το εν λόγω πλοίο προερχόταν από Κίνα με προορισμό τη Νιγηρία, κενό φορτίου.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκε θανάσιμα ο Έλληνας Υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ απήχθησαν τρία (03) μέλη πληρώματος, εκ των οποίων δύο (02) Έλληνες .

Σύμφωνα με συλλεγείσες μέχρι στιγμής πληροφορίες το M/T ''KALAMOS'' παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, ενώ για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις δικές του, κατά λόγο αρμοδιότητας, περαιτέρω ενέργειες".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250